27 Aralık 2011 Salı

Susamlı Portakallı kek


Ben geldimmmmmmJ.herkezee kucak dolusu sevgilerimi,selamlarımı, ve bol bol özlem getirdim.öncelikle beni merak edip Hotmail atan ,yorum yapan arkadaşlarıma gönüldennn teşekkürlerimi,sevgilerimi iletmek istiyorum.unutulmadığımı görmek çok güzel ,ve mutluluk veren bir duygu.Malum internet ortamında dostlukların gerçekçi olmadığını düşünenlerimiz vardır,ama ben öyle samimi ve cana yakın arkadaşlar edindimki;kesinlikle %100 gerçek.bu konuda şanslıyım sanırım.neden sessiz kaldığımı, neden bu kadar uzun zaman ara verdiğimi soranlar olmuş.buna verecek bir çok cevap var ama yazmakla tükenirmi bilmiyorum??:).hayatımda son bir yıldır büyük değişiklikler yaşadığım için internetten biraz uzak kaldım.tabi en büyük gelişmelerden biride Nişanlanmam oldu.ama artık biraz sirkelenip,sayfama bakma vakti gelmişti.sayfamı bu güzel kek ile güncellemeyi tercih ettim.bu kek basit fakat lezzetli bir kek.bu aralar bizim evde sık sık pişiyor.Kış geceleri uzun olduğu için çay keyifleride haliyle uzun oluyor.eee bizim Aile tarihinde  çayın sade ikram edildiği  görülmemiştir.:)o  yüzden sizlerde güzel ve pratik bir kek tarifi arıyorsanız ,hemen deneyin.Bu güzel keki Gelibolu17 'nin hazırladığı Anneminkızıyım ' arkadaşımızın ev sahipliğini yaptığı,''Çay Kahve,Bahane ''etkinliğine  gönderiyorum,kendisine kolaylıklar ve bol katılımlı bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler:
5 yumurta
3 fincan un
1 su bardağı yağ
1 su bardağı süt
1,5 subardağı  şeker
Susam
1 portakalın suyu ,kabuk rendesi
1 paket dr oetker karbonat ,1 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya

Yapılışı:
1.       Yumurta  ve şeker i  mixserle iyice çırpıyoruz. Daha sonra 1 portakalın kabuk rendesi ve suyunu ilave ediyoruz.Üzerine 1 su bardağı süt,1 su bardağı  sıvıyağ ilave ediyoruz
2.       Başka bir kaba un,kabartma tozu,vanilya,karbonatı eliyoruz.
3.       Unlu karışımı yumurtalı karışıma yavaş yavaş ekleyerek çırpma teli veya tahta kaşık ile çok kısa bir süre karıştırıyoruz.
4.       Yağlanmış dikdörtgen borcama kek hamurunu döküyoruz.üzerine bütün yüzeyi kaplıyacak şekilde susam serperek,170 C deki fırına atıyoruz.