18 Mart 2012 Pazar

Ev yapımı Yassı kadayıf (Taş kadayıf)

Herkeze güzel bir bahar  gününden merhabalar.kış ayını çok seven biri olarak hiç itiraz etmeden soğuklarda üşümeyi severim,fakat  güneşli ışıl ışıl yaz günlerine özlem duyduğumu fark ettim dün.tabi haberleride takip ediyorsanız;  avrupanın son yılların en  soğuk,en çetin kışını geçirdiğini biliyorsunuzdur.adeta  buzul çağını yaşıyorlar.türkiyede de bu soğukluğu daha hafif hissediyoruz,bu yüzden ülkemizin iklimi avrupaya göre nur nimet bence,ne kadar şükür etsek az.her neyse bahar geldi ,umarım çabucak yaz gelirde; ışıl ışıl güneşli sabahlara kuş sesleriyle uyanırız.gelelim taş kadayıf,veya yassı  kadayıf serüveninin sonuna.internette küçük bir araştırma yaptım. bu kadayıfın ev yapımına hiç rastlamadım.yorumlarda ''keşke burdada hazır satılsada alsak tadına baksak'' tarzında mesajlar gördüm.bende Annemle birlikte ev yapımını deneme yanılma yöntemleriyle netleştirilen harika ve pratik bir tarifle döndüm.ilk defa videolu bir tarif verdiğim için acemilik olmuşsa, kusura bakmayın artık J).ben kamerada pek konuşmayı sevmediğim için,alttan fon müziği eşliğinde yapımını çok basit gösterdim.umarım deneyip beğenirsiniz.biz bu tariften sonra, hazır kadayıfı almaz olduk diyebilirim .:)

Hamur için malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı ınstant maya
1 tatlı kaşığı şeker
Su  (boza kıvamına gelene kadar su ekliyoruz)

İç  malzeme:
Ağız,veya süt kesiği

Şerbet(şerbeti yaptığınız kadayıf miktarına göre siz ayarlıyorsunuz)


Yapılışı:  kuru malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Boza kıvamına gelinceye kadar su ilave ediyoruz.daha sonra 5 dk kadar mixserle çırpıyoruz(ne kadar çırparsanız o kadar iyi olur).hamurun üstünü bir kapakla kapatıp,15-20 dk mayalandırıyoruz.teflon tavayı 1 dk önceden ısıtıyoruz.yarım kepçe kadar hamurdan alarak küçük  daire şeklinde tavaya döküyoruz.kadayıfın üzerinde minik gözenekler oluşmaya başlıyor,görüntüde görüldüğü gibi.hamurun altını spatulayla kaldırarak hafif kızarmış olunca tavadan alıp sofraya gözenekler üstte kalacak şekilde düzüyoruz(kadayıflar tek taraflı pişiriliyor,krep gibi 2 taraflı pişirmiyoruz.)kadayıflarımız soğuduktan sonra içine 1 ,5 tatlı kaşığı kadar süt kesiği,veya ağız ile doldurup kenarları sıkıca birleştiriyoruz.daha sonra  şerbete batırarak servis tabağına alıyoruz.üzerine ceviz,veya Antep fıstığı serperek servis yapıyoruz.Afiyet olsunnnJ


                             Yapım aşaması