Mercimekli aş ,Antakya yöresine ait bir yemektir.Bizim evde haftada bir defa muhakkak pişmelidir, aksi taktirde babam ''neden aylardır mercimekli aş yapmıyorsunuz''? diye acıklı acıklı sorar. J 1 hafta yapılmayınca 1 ay gibi geliyor babama.tabi birde mehmet dayım var,her gün yapılsa her gün yer kendisi.mercimekli aş hem doyurucu ,hem pratik ,hemde lezzetli bir yemektir .yanında sarımsaklı yoğurt,salata, turşu olduğu zaman nasıl yediğinizi fark edemezsiniz.bizde ramazan ayında da sahurda sık yapılır . tok tutma özelliği olduğu için çocuklar içinde çok iyi .ve tarifimiz.
2 su bardağı mercimek
1,5 su bardağı bulgur
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
1. 2 su bardağı mercimeği duru suyla süzgeçte yıkayın.
2.yıkadığınız mercimeği tencereye alın 3,5 su bardağı su ile hafif haşlayın.
3. kaynayan mercimeğin üzerine 1,5 su bardağı bulguru, ve tuzu ekleyin pişirin.
4 .1 çay bardağı zeytin yağını başka bir tencereye alın,ince ve halka halka doğranmış kuru soğanı zeytin yağına ilave edin.soğanlar pembeleşene kadar pişirin.
5. Aş, suyunu tamamen çektikten sonra zeytin yağını soğanlarla birlikte aşın üzerine dökün,hafifçe karıştırın. Turşu,yoğurt , veya salata eşliğinde sıcak servis yapın.
3 yorum:
eline sağlık güzeldir tadı bilirim...bişey sorucam antakyadamı oturuyosunuz??
evet ceylan hanım antakyada oturuyorum..
Elinize sağlık bayıldım blogunuza blog listeme aldım.Görüşmek üzere
Yorum Gönder