Herkeze selamlar.sonunda ihmal ettiğim bloguma kısıtlı zamanımda tarif eklemeyi başardımm.biliyorum eskisi gibi sık yazamıyor,arkadaşlarımı takip edemiyorum.ama inanın bu benim elimde olan sebeplerden değil.Kardeşimin son sınavlarından dolayı babam evde internet ambargosu koydu.sınavları bitene kadar modemi söküp kaçırıyor:(.kurunun yanında yaşta yanıyor anlıyacağınız.Gelelim reçelimize.Bu reçeli yapalı 1 ay oldu ,ancak bugün paylaşmak kısmet oldu.İlk defa gül reçeli yaptım,renginede hayran kaldım doğrusu.Çok fotojenik duruyor değilmi?:).yakın zamanda sizlerle en son yaptığım harika gül şerbetininde tarifini paylaşacağım.kendinize cici bakın.Sevgiler..
Malzemeler:
150 gram kokulu gül yaprağı
1,5 kg toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu
1.Gül yapraklarını güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.daha sonra yaprağın dibindeki beyaz kısımları makasla kesiyoruz(ben gülün yapraklarını koparmadan beyaz kısımlar gelmeyecek şekilde kestim).
2. Şekerin yarısı ile gül yapraklarını güzelce ovuyoruz.
3. Üzerine limon suyunu ilave ediyoruz,ağzı kapalı bir şekilde 2 gün buzdolabında bekletiyoruz.
4.Kalan. şeker ile şurup kaynatıyoruz,kaynamaya başladığı zaman içine gül yapraklarını ilave ediyoruz.
18 yorum:
kokusu burnuma geldi doğrusu ellerine sağlık çok severim ben gül reçelini, rengide süper yaa...
küçükken çok yerdim. ellerinize sağlık çok albenisi var.
nasılda güzel kırmızı renk miiissss gibi koktu ellerine sağlık daha bizim burda güller açmadı:(
selamlar canım
çocukluğuma götürdün beni ... bahçeden toplanan taze gül yapraklarıyla yapılan o nefis reçeller ellerine sağlık canım
Gül reçelini çok severim mis gibi kokusundan dolayı.
Ellerine sağlık canım.
Neyse az kaldı sınavlara,yakında baba yasağı da kalkar.))
Kardeşine sınavda başarılar diliyorum.
Sevgilerimle...
esracım gerçekten çok hoş olmuş rengi miss gibidir şimdi o...ben marketden alıp yiyorum:( ama güllerin zamanı yapmak lazım..
Elinize sağlık çok güzel olmuş,annemin Isparta'lı olmasından dolayı olacak ki gülü bende çok severim.Çok güzel görünüyorlar...
Mis gibi kokusu buraya kadar geldi :) Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler.
gül reçelini oldum olası çok sevmişimdir kokusundan dolayı.ellerine saglık.
Harika bir recel. Elleine saglik canim. Kardesine basarilar diliyoru...
yapımı çok pratikmiş denemeli
ellerine sağlık Esracım inşallah internet ambargosu kalkar seni ve tariflerini özledim
Esracığım,babana hak veriyorum,ben de bir anne olarak aynı işlemin farklı versiyonunu oğlum için uyguluyorum :)fareyi kaldırıyorum.
neyse şurada tatile az kaldı,biraz daha sabır,
reçelin ise tek kelime ile mükemmel görünüyor,eline sağlık,hayırlı cumalar,sevgiler.
gül reçeline bayılırım buram buram kokusu rengi harika olmuş
ooo misler gibi eline sağlık canım..
sevgilerimle...
Esracım ziyaretin için teşekkür ederim.
Gül reçeline bayıldım, çok şıkda sunum yapmışsın ellerine sağlık.
Sevgiler..
¡Qué bueno!
ne güzel süslemişsin ne kadar güzel bir göruntu,sevmeyene bıle zorla yedırtır,ellerıne sağlık canım
hiiim nefis, ekmegime bir kasik gül receli sürüyorum, harika blogunuz var selamlar....
Yorum Gönder