24 Ocak 2011 Pazartesi

Kandil simidi


Kandil simidi, ne tatlı ,nede tuzlu bir tür kurabiye çeşidi dir.ilk yediğiniz zaman tadı alışılmışın dışında geliyor, ama 2 inciden sonra damak tadınız alışıyor.benim sevdiğim kurabiyeler içindedir. işte tarifimiz.
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı fındık yağı ,veya ayçiçeği yağı
7 yemek kaşığı silme toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Yapılışı :
1.       Margarin ile şekeri iyice karıştırın (şeker eriyene kadar)
2.       Sıvıyağ, yoğurt ,ve tuzuda ekleyin karıştırın .kabartma tozunuda ilave edip azar azar un ekleyin.
3.        Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyin .
4.       .  Yoğurduğunuz hamuru 10 dk kadar dinlendirin. daha sonra şekil verip üstüne susam serpin, fırın tepsisine dizin.
5.       160 derecelik fırında üzeri çok kızarmıyacak şekilde pişirin.

3 yorum:

CEYLAN dedi ki...

ellerine sağlık çok severim...

lezzet-i mekan (serpil) dedi ki...

merhabalar. öncelikle uyarı için çok teşekkürler, hemen düzelttim. birde kontrol etmiştim yazıyı hata varmı diye ama gözden kaçmış işte:)) simitler çok güzel görünüyor, tam şu anda çayın yanına gerekli şey. ellerinize sağlık. iyi akşamalr dilerim sevgiler.

Gülçin dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok nefis görünüolar :)