27 Ocak 2011 Perşembe

Kremalı,Milföy külahları


Bu tarif ,bu gün evine misafir olduğumuz ,sevgili arkadaşım Melahat’ ın maharetli ellerinden çıktı.bu şirin külahları görünce,hemen fotoğraflayıp bloğumda paylaşmak istedim.hem lezzetli,hem şık,hemde pratik bir tarif.tabi ikramlar bu külahlarla sınırlı deyildi, diyer tariflerinide  en yakın zamanda paylaşmaya çalışacağım.ellerine sağlık Melahat’ çım.


Malzemeler:
1 paket hazır milföy hamuru
Krema:
2 çay bardağı toz şeker
3 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
Yapılışı:
1.Kremanın bütün malzemelerini tencereye alın,çırpma teliyle 5 dk çırpın. Orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. koyulaştıktan sonra altını kapatıp yağını ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
2.Kare milföy hamurunu şerit şeklinde 4 e bölüyoruz.
3. kestiğimiz şeritleri uzunlamasına çekerek uzatabildiğimiz kadar uzatıyoruz.resimde gördüğünüz kalıplara orantılı bir şekilde sarıp,fırın tepsisine diziyoruz. Çok kızarmayacak şekilde pişiriyoruz.
4.Kalıplardan çıkardığımız külahların içine krema doldurup,Antep fıstığı veya pasta süsüne buluyoruz.servis tabağına alıyoruz.

16 yorum:

Unknown dedi ki...

Şimdiye kadar gördüğüm en şirin külahlar bunlar :)
Melahat'ın ellerine sağlık canım..
Afiyet,bal şeker olsun sizlere de..
Çok güzel yapmışsın resimlemekle..
sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Su kaliplari bir bulabilsem :(( çok cici olmuslar canim ellerine saglik

Adsız dedi ki...

hemşerim burda varmı bu kalıptan ve varsa nerde...çok güzel olmuşlar ellerine sağlık...

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

ceylan bende arıyorum bu kalıpları,arkadaş yerini tarif edicekti sonradan oda unuttu bende.ben bulduğum zaman sanada aldığım yeri söylerim canım.

Adsız dedi ki...

çok sevinirim....

Unknown dedi ki...

esra hanım külahlar çok güzel görünüyor ellerinize sağlık ben kalıpları nereden aldığınızı merak ettim bana cevap yazarmısınız ben bu kalıpları buralarda bulamadımda sevgilerimle

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

merhaba muko,bende tam olarak bilmiyorum ,ama arkadaşımdan öğrendiğime göre, antakyanın uzun çarşısında bu kalıpları sipariş üzere yapıyorlarmış.ama internettede bu kalıpları satan siteler vardır bence .inş yardımcı olabilmişimdir.

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

az önce internette bir araştırma yaptım ve zorlada olsa sadece bu sitede bulabildim.
http://www.pastaland.com.tr/urunler.php?alt=11&kno=2

satılıyor
umarım size yardımcı olur.adı kornet kalıbıymış.

Sütüme Sarelleme Karışma!!! dedi ki...

çoooo.k neşeli olmuşlar renkli süsler ile hele... biraz evvel düşünüyordum bunları karşıma çıktı ya yapmak gerek galiba tez zamanda:) ellerinize sağlık!

ufuk-aysaatleri dedi ki...

Aaa ben bu kalıpları bilmiyordum. Ben kağıt külahlar yaparak denemiştim. Hilal arkadaşımın bloğundan alarak yayınlamıştım. Bu arada bloğu çok beğendim tebrikerlEsra'cığım. Devamını bekliyorum.
Benim külahların linki şu: http://ufuk-aysaatleri.blogspot.com/2010/10/hilalin-kulah-pastasi.html
Merak edrseniz diye...
Sevgiler...

yerdenuzak dedi ki...

Süper fikir, çocuklarım bayılacak, teşekkürler♥

PEMBE BAKTERİLİ DEKORASYON:)) dedi ki...

az önce şık ikramlıklar diye nette ararken seni keşfettim,bu tatlının adı torpil.izmirde yaşayan ailemi her ziyaretimde torpilden 20-30 adet alarak dönüyoruz:))malum bursa da bulmak çok zor oluyor.dolgu kreması falan almıştım hatta bir ara yapayım diye ama nasıl yapıldığını merak ediyordum.şimdi anladım ama nerde bulabilirim yada yerine ne kullanabilirim acaba,hemen bir beyin fırtınasıyla bulmaya çalışıcağım.neysem ben geçmişe dönük bloğunu incelemeye koşuyorum,banada beklerim şeker:)))

Adsız dedi ki...

Slm herkese gercekten bu kullahlar süper.kaliplara gelince bende bulamadım başka alternatifler buldum dondurma kullahina yağlı kağıdı sarıp diğer işlemleri sırasıyla yapıyoruz süper oluyo...afiyet olsun

Adsız dedi ki...

Adımı yazmayı unuttum filiz kaymak
Dondurma kullalhlarindan yapma fikrini sunmuştum biraz once

Adsız dedi ki...

bence hiç masraf yapmayın yağlı kaıdı külah şekli verin üzerini yağlayın daha sonra hamuru üzerine sarın çok sevdiyim bi sayfadan almıştım boşuna para harcamayın aynısı oluyoo

Adsız dedi ki...

Dondurma kulahlarini kulanabilirsiniz