27 Şubat 2013 Çarşamba

Semirsek




Herkese en içten selamlarımı sevgililerimi yolluyorum.nasılsınız sevgili ziyaretçilerim?.bu postun önemi benim için büyük.evlendikten sonra yayınladığım ilk post J. Üç ay aradan sonra yeniden sahalardayım .bu sefer farklı bir sahadayım ya o başka.artık evimin hanımı, kocamın karısı oldum yaa; hemen kollar sıvandı ilk defa hamurumu elimde açtım.güzel oldumu ? aaa evet  övünmek gibi olmasın güzel oldu, kocam baya beğendiiiJ.bu postta biraz kendimden bahsetmek istiyorum . arkadaşlarım halimden haberdar olsun,sorular gelmiş neden bu kadar ara verdin blog güncellenmemiş diye.şöyle açıklıyayım.evlendikten 1 hafta sonra apar topar istanbula yollara düştük.evimi bırakmak zor oldu tabi ama eşimle gideceğim için arkada saray bile bıraksam beni aşırı etkilemedi sanırım.1 buçuk hafta yandım yandım kiralık ev gezdikten sonra sonunda eşyalı kiralık bir daire bulduk yerleştik çok şükür.bu arada kocamın üniversiteyi bitirmesine 6 ay kadar daha zamanı oldugu için burada da bir ev açmak zorunda kaldık.istanbul ‘ güzel şehir,fakat memleketim gözümde tütüyor L.meğer ne kadar zormuş gurbetçilerin halii, yaşamayan bilmiyo anacım.buradan bütün gurbetçilere sesleniyorum Allah’ yardımcınız olsun kardeşler kısa zamanda ailenize memleketinize kavuşursunuz inş.neyse uzatmadan Yöresel  lezzetler kategorime Hatay' ait süper lezzetli bir tarifle geliyorum.bu böreğin yanına yoğurt çorbası çok yakışıyor tavsiye ederim.



Hamur için:
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çaybardağı süt
1 çay kaşığı toz maya
3/1 çay bardağı ılık su


İç malzeme
300 gr kadar  kıyma et
Yarım çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz biber
1 orta boy soğan
1 küçük demet maydanoz


Yapılışı : hamur malzemelerini  karıştırıp kulak memesi  kıvamından biraz sert bir hamur elde ediyoruz.hamurun üzerine biraz  un serperek  yaklaşık 40 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Kıymayı tavaya alıyoruz, biraz kavuruyoruz.daha sonra üzerine 1 orta boy doğradığımız soğanı ,yarım çay bardağı haşlanmış nohut, toz biber , karabiber ,tuz ekleyip güzelce kavuruyoruz.son olarak ocağı kapatıp kıymanın üzerine ince ince bir demet maydanozu doğrayıp ılımaya bırakıyoruz.hamurdan  16 veya 17 tane ceviz büyüklüğünde beze çıkarıyoruz.10 dakika kadar bezeleri dinlendirip oklava veya merdane yardımıyla açabildiğimiz kadar ince açıyoruz.yaklaşık bir servis tabağı büyüklüğünde  açtıktan sonra; hamurun iç harcından 1 yemek kaşığı kadar alıyoruz.iç harcı iyice yaydıktan sonra hamuru kapatıyoruz kenarlarını hamur kesici ile düzenliyoruz.hamur kesici yoksa çatal ile kenarlarına bastırıp kapatıyoruz.önceden ısınmış teflon tavaya 3/1 çay bardağı kadar sıvıyağı ekliyoruz gözlemelerimizi önlü arkalı kızartıyoruz.bu börekte yağı ne kadar az kullanırsanız okadar az yağ çeker.yağ eksildikçe arttırabilirsiniz.yanına yoğurt çorbası ile ,sıcak sıcak servis yapıyoruz.

12 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

nefis bir görüntü ellerine sağlık hiç yemedim olsa da yesem dedim görünce:)))

Pumpulininmutfagi dedi ki...

Allah yardımcınız olsun ama 6 ay kısa bir zaman dilimi:)
Ömür boyu gurbette olanların yanında şanlısınız bence tadını çıkarın güzel bir anı olarak kalır
Semirsek ilk defa duydum ama harika görünüyor
Hamuruda açmışşınız ellerinize sağlık
Sevgiler:)

dönmezçağlar dedi ki...

hayırlı uğurlu olsun hemşerim çok mutlu ol inşallah ... bizler gurbetteyiz sen gurbette kalıcı değilsindir inşallah ... bu arada gurbettekiler için ettiğin duaya bende amin diyıorum

Derya BARIN dedi ki...

Allah mesut etsin mutluluğunuz daim olsun inşallah.Evet gurbet zor:(bende 11 sene istanbulda 3 yıl bingöle şimdide çanakkaledeyim yani hala gurbet gurbet geziyoruz:) Semirsek çok duyduğum ama tatmak kısmet olmadı daha:)ellerine sağlık arkadaşım.Sevgiler

Misketlimonu Hülya Aydoğan dedi ki...

Canım mutluluklar dilerim ömür boyu..

Semirsek harika görünüyor bizim buraların çiböreği gibi.. Ellerine sağlık. Kocan çok şanslı senin gibi hamarat bir karısı olduğu için..

Sevgiler..

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ben seni evli sanıyodum iyimi esracım:)doğumdan sonra bende yeni yeni döndüm.)
hayırlı olsunnn:)
Allah güzel ve mutlu günler sizinle olsun canım:)
herşeyin hayırlısı :) inşallah kavuşursun memleketine .)

LEZZETLİ SOMUNLAR dedi ki...

Sevgili Esra; bloğuma ziyaretin için çok teşekkür ederim.. Bu semirseği ben sembusek diye biliyorum. Yöreden yöreye değişiyor demek ki söylenişi. Çok güzel bir şey olduğunu düşünüyorum, hiç yemedim ama görüntüden belli:) Ellerine sağlık..

selma tamer dedi ki...

eline sağlık mıs gıbı olmus

MAZES dedi ki...

hoş geldin demek istiyorum,hem bana,hem bloğuna.Sen inanma bu erkeklere ,baştan beğenirler ,sonra daha ,daha lezzetli şeyler istiyorlar ...şaka ,şaka,sevdiğin elinden çıkan her şey güzeldir.Görüntü süper ,ellerine sağılık,kirada allah yardımcın olsun .

kiymetligunler dedi ki...

Canim Rabbim iki cihan saadet versin insallah! Gurbet gercekten zordur, 34 yildir Hollanda doguma buyumeliyim ama memleket denilince icim sizliyor. Lutfen arayi fazla acma, guzel paylasimlara devam:)

Büşra Kahveci dedi ki...

Tadı da görüntüsü kadar güzeldir :)Canım çekti.Bloğunu takibe aldım canım.Bana da beklerim.İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum.Sevgiler

LA SORELLA NİKAH VE BEBEK ŞEKERLERİ dedi ki...

Allah mesut etsin ,
mutluluğun daim olur inşallah.
Bizimle farklı lezzetleri paylaştığınız için teşekkürler.
Sizi büyük bir zevkle
takip etmeye devam edeceğim.
Sizi de bloguma beklerim.
Sevgiler