Sedef yengemin tarifi, bu nefis yaş pasta hepimiz tarafından 10 puan aldı. dayımın neden bu kadar hızla kilo aldığını anlıyorum sanırım .J insanın böyle becerikli eşi olunca formda kalmasıda hayal oluyordur.ellerine sağlık yengecim.
Kek için:
Kek için:
4 yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 adet portakal veya limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya
Krema:
1 paket hazır muzlu puding
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı nişasta
Üzerini kaplama ve süslemek için :
2 adet kivi
2 adet muz
1 adet çilek
4 yemek kaşığı ince çekilmiş fındık
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Yapılışı:
1.Yumurta sarıları ve akları ayrılır .aklarını köpürene kadar çırpın.sarılarını şekerle birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpın. un,vanilya,nişasta ve kabartma tozunu eleyerek yavaş yavaş karışıma ekleyin .daha sonra beyazları sarılı karışıma ekleyin. vanilya limon veya portakal kabuğu rendesini ekleyin karıştırın .22 veya 24 cmlik kelepçeli kek kalıbına hamuru boşaltın 170 derecelik fırında pişirin,pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapın.
2. Krema için: puding in toz haline 2 yemek kaşığı nişasta ekleyin,karıştırın.daha sonra süt ilave edin pişirmeye alın.koyulaştıktan sonra altını kapatın .50 gr margarin ekleyip soğumasını bekleyin.3.Fırından çıkardığınız keki nemli bir havlunun üzerine alın,ılımasını bekleyin.daha sonra keki 3 e bölün.en alt katına krema sürün ,üzerine 1 yemek kaşığı fındık serpin.diğer katlarada aynı işlemi yapın .keki buzdolabında soğumaya bırakın.
5.Soğuyan keki krem şanti ile kaplayın,üzerine fındık serpin.meyvelerle süsleyin.Afiyet olsun.