24 Aralık 2010 Cuma

Annemin kalıp keki

Klasik bir kalıp kek tarifi. yıllardır annemin denemelerinin ve değişik uygulamalarının en iyi sonucu bu ölçüler oldu.yumuşak lezzetli ve anne keki denilecek keklerden .

malzemeler:
5 yumurta ,5fincan şeker,1 su bardağı süt,1 su bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ ,2 paket
vanilya,1 paket kabartma tozu ,3,5 su bardağı silme un , 2 yemek kaşığı kakao,yarım limon kabuğu rendesi

yapılışı:
yumurta akları iyice çırpılır .sonra şekeri ilave edin ,köpürene kadar çırpmaya devam edin.yumurta sarılarını ve limon kabuğu rendesini ekleyin . karıştırmaya devam edin.süt,yağ ve vanilyayı ekleyin .unu ilave edip,en son kabartma tozunuda ekleyip biraz daha çırpın.hamurun yarısını margarinle yağlanmış kek kalıbına  boşaltın  .diyer yarısına kakaoyu ekleyip iyice karıştırın .onuda kalıba yavaşça boşaltıp bir kaşık yardımı ile hamurun ortada kısmından başlıyarak çevresine  zik zak şeklinde hafif iz bırakın . 160 derecelik fırında 30-35 dk kadar pişirin .

Hiç yorum yok: