22 Aralık 2010 Çarşamba

Bol çikolatalı yaş pasta

Malzemeler
kek:
5 yumurta ,5 fincan silme un,4 fincan şeker
2 tatlı kaşığı kakao 
1 paket vanilya ,1paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu rendesi.


Krema:
50 gr margarin
1 paket kakaolu  fındık aromalı  puding
4 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un




Sos için;
1 yemek kaşığı un
*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı nişaşta
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr bitter  çikolata



Yapılışı:
1.       5 yumurtayı şekerle birlikte iyice çırpın  .şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin .unu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin.yuvarlak yağlanmış  kelepçeli kek kalıbına hamuru boşaltın  150 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirin
2.       Kremayı hazırlayıp  ılımasını bekleyin .ılıdıktan sonra katı kıvamda olucaktır yarım çay bardağı süt ve 50 gr margarin ile robot ve ya mikserde kısa süre çırpın.
3.       1 yemek kaşığı un ,nişasta, ve bir çorba kaşığı kakao yu tencereye alın .sütüde ekleyip pişirmeye başlayın. kaynamaya başlayınca çikolatayı ekleyip erimesini bekleyin karıştırmaya devam edin.ocağın altını kapatıp ılımasını bekleyin.
4.       Keki ortadan ikiye kesin kremayı  her tarafa eşit yayın.içine çikolata parçalarıda koyabilirsiniz
5.       Üzerini sos ile kaplayın , glazür çikolatayla istediğiniz şekilleri yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok: