22 Aralık 2010 Çarşamba

Sarma içi (kısır)

 
.kadın toplantılarının  ,5 çaylarının genelinde  vazgeçilmezidir sarma içi.bizim evdede sık sık yapılır .işte orijinal tarifi .
3 su bardağı ince bulgur
2 yemek kaşığı salça biber
Bir demet maydanoz ,5 dal taze  soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı nar ekşisi
1,5 su bardağı zeytin yağı ,tuz

Yapılışı:    bulguru 1 çay bardağı su ile yoğurma tepsisinde   5 dk kadar  ıslanmaya bırakın.biber salçası ve domates salçasını ,tuzunu ekleyip bulgur yumuşayana kadar yoğurun .sıkım yapılacak kıvama geldiğinde nar ekşisini ekleyin.bir çay bardağı su ile biraz daha yoğurun.doğranmış maydanoz ve soğanı ,zeytin yağını ilave edip harmanlayıp servis tabağına alın.marul ve domates gibi yeşilliklerle servis yapabilirsiniz

Hiç yorum yok: