15 Aralık 2010 Çarşamba

Islak kek


Malzemeler:

4 yumurta ,1,5 su bardağı şeker ,2 su bardağı un,1 paket kabartma tozu ,1 paket vanilya,1 su bardağı süt,yarım su bardağı sıvıyağ ,50 gr erimiş margarin ,3 yemek kaşığı kakao ,1 çay kaşığı karbonat ,1 su bardağı vişne suyu
Yapılışı:
yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşana kadar  iyice çırpın .sıvıyağ,süt ,ekleyin karıştırmaya devam edin.kakao ve vanilya  ekleyip karıştırın.bu sıvı karışımdan 1 su bardağı alın.unu azar azar ekleyin iyice karıştıktan sonra, margarinle yağlanmış orta boy  kare borcama hamuru yayın. 150 derecelik fırında 35-40 dk kadar pişirin.piştiğini anlamak için kürdan testi yapın . fırından çıktıktan 5 dk sonra 1 su bardağı vişne suyunu ılık keke dökün. ayırdığınız sosuda  üzerine döküp, Hindistan cevizi veya rendelenmiş  çikolatayı üstüne serpin. ılık servis yapın .         
not: yumurtaları ne kadar çırparsanız kek o kadar kabarır ve yumuşak olur

3 yorum:

YeMeK vAkTi dedi ki...

Merhaba,ne tatlı bir pos olmuş bu miss gbi keklerle..Ellerinize sağlık

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

tşk ederim,benim en çok yaptığım bir kektir . henüz yeni açtığım için blog biraz boş duruyor tamamlamaya çalışıyorum .güzel yorumunuz için tşk.

Melos dedi ki...

Görüntü muhteşemm sadece görüntü değil tadı da öyle görünüyo artık bakıcaz....

Ellerine sağlık cnmm