31 Aralık 2010 Cuma

Domatesli Aş



Yine Antakya yöresine ait bir yemek ,domatesli aş .ve yine sıkça yaptığımız yemeklerdendir.
 denemediyseniz denemeğe değer diyorum ve tarife geçiyorum

 Malzemeler:
2 su bardağı bulgur 
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı salça biber
1 çay kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı tuz
3  tane orta boy domates
1 adet orta boy soğan
1 adet yeşil biber
1 çay bardağı zeytinyağı

1 su bardağı haşlanmış nohut
Yapılışı: Soğanları ve biberi zeytin yağında soteleyin .kabuğu soyulmuş doğranmış domatesleride ekleyip 3 dk kadar soteleyin .salça biber ve salçayıda ekleyip üstüne 2,5 bardak kaynar su ilave edin 1 su bardağı haşlanmış nohutu ilave ediyoruz.5 dk kadar kaynadıktan sonra bulgur ,tuz ve kimyonu ekleyin ,kapağını kapatın. suyunu tamamen çekmeden altını kapatın(biz hafif cıvık kıvamda seviyoruz bu pilavı) . 10 dk kadar demlendikten sonra servis yapın. Afiyet olsun..

1 yorum:

Sevda Aydın dedi ki...

Mükemmel görünüyor ellerinize sağlık, olsada yesek, :) deneyeceğim mutlaka...

sevgiler...