24 Aralık 2010 Cuma

Meyveli rulo pasta

                                                            

                                                              
Malzemeler:
    
Kek için:                           
 4 yumurta
 3 fincan şeker
4 fincan silme un
vanilya     
1 paket kabartma tozu (ben kullanmadım,ama ilk defa yapıyorsanız siz kullanın).          
                           
Krema :  
1 paket  Antep fıstıklı puding
1 paket krem şanti
 su bardağı süt
                            
Üzeri için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt 
Mevsimine göre meyveler

Yapılışı:
1.   4 yumurta akını beyazlaşana kadar iyice çırpın.şekeri ilave edin şeker eriyene kadar karıştırmaya devam edin. yumurtalar köpürünce,yumurta sarılarını ilave edip karıştırın.unu ve vanilyayı eleyerek sıvı karışıma yavaş yavaş ilave edin.dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin.hamuru üzerine iyice yayın.(hamur az gibi görünüyor ama pişince ideal kalınlıkta oluyor) 150 derecelik önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar pişirin.(dikkat fırının başından ayrılmayın kek çok çabuk pişiyor)
2.  2 paket krem şantiyi  2  su bardağı soğuk sütle mixserde köpürünceye kadar çırpın.hazır olunca buzdolabına soğumaya bırakın.
3. Krema için: pudingin  toz haline 2 yemek kaşığı un ilave edin, karıştırın.(hazır pudingler çok akışkan oluyor ,un ekleyince kıvamı iyi oluyor. ) sütüde  ekleyin  pudingi pişirin. sıcak halde 50 gr margarin ilave edin,soğumaya bırakın.
4. Soğumuş kremaya 5 yemek kaşığı hazırlamış olduğunuz krem şantiden  ilave edin,kısa bir süre karıştırın. (hazır pasta kremaları gibi olmasını sağlıyor)
5. Fırından çıkardığınız keki, nemli bir havlu ile sarın.5 dk kadar bekleyip .içine kremayı sürün, muzları dizin .çok sıkmadan narin bir şekilde sarın.sararken bir yandan yağlı kağıdı çıkarın .
6.Üzeri için hazırladığınız krem şantiyi sürün, istediğiniz meyvelerle süsleyin .
not : kekte kabartma tozu kullanılmıyor,yumurta aklarını çok  çırptığımız için gerek kalmıyor.ama siz isterseniz kullanabilirsiniz.

not: dikkat edin keki çok pişirmeyin, gerekirse  fırın kapağını  açarak kontrol edin . altı hemen yanar fark etmek zor olur,çok pişerse sararken kırılma olur .

3 yorum:

Unknown dedi ki...

denicem mutlaka.kolat geldi gözüme.bakalım görüntüde yapabilecekmiyim,
ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

tarifin aynısını yaptım akşam misafirimde vardı ama okadar iğrenç olduki anlatamam.şimdiye kadar yaptığım pastaların hiçbiri böyle olmamıştı.lütfen daha dikkatli olalım

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

adsız.adınızı yazsaydınız adınızla hitap etmek isterdim.problemin nerde olduğunu yazmamışsınız.bu tarifle annem yaklaşık 40 defa bu pastadan yaptı.hiç bir sorun olmadı.tarifin altına önemli notları yazdım.ben yazarken değil,belkide siz okurken dikkatli okumadınız.pastanızda istediğiniz sonucu alamamanızdan dolayı üzüldüm.