24 Aralık 2010 Cuma

Muzlu, çikolatalı pasta

 

 

kek için :

4 yumurta

3 fincan şeker

3,5  fincan un     

yarım limon kabuğu rendesi

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

krema :

1 paket  muzlu puding

2 yemek kaşığı un

50 gr margarin

yarım litre süt

üzerine kaplama ve süsleme için:
1 paket hazır beyaz çikolata sosu(üzerini kaplamak için)
 muz ,kivi ,kiraz ,200 gr glazür çikolata ,
istediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz bu benim seçimimdi.

yapılışı:
1. kek malzemeleri sırasına göre mikserle çırpılarak kek hamuru elde edilir.hamuru yuvarlak kelepçeli kalıba dökerek 160 derecelik fırında pişirin.

2.krema için hazır pudingi pişirin, piştikten sonra soğumaya bırakın.

3.beyaz çikolata sosunu tencereye dökün ,toz haline 2 yemek kaşığı kadar un ekleyip sütünü ekleyin pişirin.

4.fırından çıkan kekin soğumasını bekleyin,soğuduktan sonra 2 ye bölün arasına önce krema daha sonra muzları dizerek kapatın.

5.kekin üzerini beyaz çikolata sosuyla kaplayın.glazür çikolatayla istediğiniz şekli verin, meyveleri dizin. buzdolabında soğumaya bırakın, soğuduktan sonra servis yapın.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: