4 Ocak 2011 Salı

Patlıcan Kebabı


Bu gün yaptığımız babam tarafından tam not alan ,Patlıcan kebabı, ve pilav .pilavı bilmeyen yoktur ama  tarifi zaten sitede de mevcut .işte tarifimiz


Malzemeler:
250 gr kıyma
4 adet büyük boy kemer patlıcan
4 adet soğan
3 adet domates
1 demet maydanoz
3 adet yeşil veya kırmızı biber
3 adet patates
1 çay kaşığı toz biber,1 çay kaşığı pul biber ,tuz
1 yemek kaşığı salça 
Yapılışı:
1.  kıymayı karıştırma kabına alın .üzerine 1 çay kaşığı toz biber,ve        bir çay kaşığı karabiber serpin. bir adet küçük soğanı ince ince doğrayıp kıymanın içine karıştırın. 1 demet maydanozu ince ince doğrayın eti 5 dk kadar yoğurun. sonra elinizde yuvarlak köfte şekli verin .
2. patlıcanları alacalı bir şekilde soyun. ortadan ikiye bölün ve kalın bir şekilde resimdeki gibi dilimleyin .arasına köfteleri yerleştirerek  tepsiye dizin.
3.patateslerin soyun elma dilim şeklinde doğrayın.  3 adet soğanıda  soyun, ikiye bölerek tepsiye dizin.1 kase suyun içine bir yemek kaşığı salça ekleyip iyice karıştırın, tepsinin üzerine gezdirin .son olarak 1 çay bardağı sıvıyağıda tepsinin üzerine gezdirin ,200 derecelik fırında yaklaşık 35 dk üstü kızarana kadar pişirin..

6 yorum:

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK..BEN BURSADAN YENİ TAŞINDIM ANTAKYAYA..BURDA BLOGCU VARMI DİYE ARARKEN SİZİ BULDUM..BURSADAKİ GİBİ UMARIM GÜZEL BİR BLOGCU TOPLULUĞU KURARIZ BURDADA...

Öcal-Mutfak-Esra dedi ki...

teşekkür ederim ,Antakya ya ve aramıza hoş geldinizz.

reyhandan dedi ki...

BAYILIRIM PATLICANLI YEMEKLERE ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM BANADA BEKLERİM SELAMETLE...

ihsan boz dedi ki...

hanımlara saygılar...

Melos dedi ki...

Patlıcanlı yemeklere hiç dayanamam bu da favorilerimden biridir süper ötesi olmuş cnm ellerine sağlık

neslice tarifler dedi ki...

Merhaba Esra,
Aramıza hoşgeldinnn :)
Hatay mutfağına bayılırım. Umarım o lezzetlerden de tariflerin olur.
Sevgilerimle..