Tahinli kuru baklava: oldukça bilinen bir lezzettir.hemen hemen bir çok blogcu arkadaşımda tarifi var,benimde blogumda bulunsun istedim. hala denemeyenler varsa zaman kaybetmeden bu lezzeti tanıyın derim.
Malzemeler:
4 tane baklavalık hazır yufka
2-3 yemek kaşığı erimiş tereyağ
2 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı ceviz
3 yemek kaşığı şeker
üzeri için; pudra şekeri
Yapılışı:
Birinci yufka tezgaha yayılıp üzerine tereyağ sürülür, bunun üzerine ikinci yufka serilir ve bunun da üzerine yağ sürülür. Üçüncü ve Dördüncü yufkayada aynı işlem yapıldıktan sonra,Dördüncü yufkanın üzerine tamamen kaplayacak şekilde tahin, ceviz ve şeker ayrı ayrı serpilir.
Bu kat kat yufka çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirilir, baklava dilimi şeklinde kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerlerine erimiş tereyağ sürülür.160 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.Miktarı istediğiniz gibi arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Ben 1 paket hazır yufkayı bitirene kadar yaptım.Afiyet olsun.
22 yorum:
tahinli lezzetleri çok severim.harika olmuş arkadaşım.ellerine sağlık.öpüyorum.
kuru baklavaya bayılırım. Hem yapımı kolay hem de fırından çıkınca harika bir lezzetle karşılaşıyor insan . ellerinize sağlık.
Geçmiş kandilin ve sevgi günün kutlu mutlu olsun canım.Kuru baklava bana antebin kuru baklavasını hatırlattı.Tahinli kuru baklavanın lezzetini de hayal edebiliyorum muhakkak nefistir.Ellerine sağlık.
Sevgilerimle...
Esracığım;
ellerine sağlık canım..
kuru baklava hiç yapmadım ve tatmadım ama görüntüsü albenili:)
sevgilerimle..
harika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler.
tahine ve baklava yufkasına bayılıyorum bu artık benim için nasıl birşey oldu tahmin edin. Ellerinize sağlık.
bunu duydum birkaç kere ama hiç denemedim çok merak ettim harika görünüyor süper bi lezzet olmalı.
CANIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ,MUTLAKA DENEYECEM.ELLERİNE SAĞLIK.
Nefis görünüyor. İnsan bunu yemeye başlayınca bırakamaz ki :) Ellerine sağlık. Afiyet bal şeker olsun. Sevgilerimle.
Tahinli lezzetleri çok severim..
Ellerine sağlık canım..
Pek güzel görünüyor, ellerinize sasğlık
Bende yapmıştım bir kere.. lezzetli oluor gerçekten.. ellerinize sağlık..
Ah bunu yapmayacaktınız :) Dayanamadığım tek şey: YEMEK :D
Siteniz harika ve eklediğiniz tariflerin resimleri çok kaliteli, net. Başarılarınızın devamını diler, yaptığınız harikulade yorumdan ötürü teşekkür ederim.
Saygılar :)
tahin çok güzel bir lezzet, baklavalık yufkaylada pratik bir tarif deneyeceğim sağol canım...
harika görünüyor ellerine sağlık,bitane aldım,sevgiler...:))
yaaa bu blog niye bu kadar muhteşem,lezizzzz??
bak kıskanıyorummm :))
tahinli yiyecekleri hep cok severim..deneyip ayinliycam.ellerine saglik..
Hola desde VIGO ESPAÑA , es mi primera visita a tu blog y me aunto a seguirte , me encantan los dulces y recetas que haces por ser diferentes .Te invito a compartir mis recetas y blog .Saludos MARIMI
Oofffff tahinli baklavaaaa!!! Nefisss hemen eve misafir çağırayım da deneyeyim yoksa bu saate kadar bütün rejim mahvolur :)))
Ellerine sağlık,
Sevgiler,
Evren
herkeze güzel yorumlarından dolayı tşk ederim. yorumlarınızı okudukça dahada mutlu oluyorum arkadaşlar :). sağolun.
garlutt: Hola, Esra. Principio mi blog me alegro que te guste, gracias por sus comentarios. He visitado tu blog y me gustó. Me encanta el dulce manera hermosa. Compartir agradables.
merhaba arkadaşım,baklava harika olmuş.cuma gün misafirlerim için yapmayı düşünüyorum, malzemelerde 4 yufka demişsiniz yapılışını anlatırken 3 kat gibi anlatmışsınız.3 kattan mı yoksa 4 kattan mı yapılıyor aklıma takıldı.cevabınız için şimdiden teşekkür ederim,mutlu haftalar dilerim
Nazmiye: hatırlatmanız için teşekkür ederim. bazen eksik veya yanlış yazabiliriyoruz :),iyiki sizin gibi okuyucularım varda hatamı çabucak düzeltebiliyorum.tarifi düzenledim bakabilirsiniz,ve denemekten çekinmeyin kime ikram ettiysem tarifini almadan bırakmadı :).sevgiler.
Yorum Gönder