10 Nisan 2011 Pazar

Firikli Aş



Hatay yöresine ait;oldukça lezzetli, ve besleyici bir pilavdır.

1 su bardağı firik
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı arpa şehriye
4 su bardağı tavuk suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı haşlanmış nohut
tuz

Yapılışı:
1 çay bardağı arpa şehriyeyi tencere alıyoruz,üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek şehriyeler pembeleşene kadar kavuruyoruz.Pembeleşen şehriyelerin üzerine bulgur,nohut ve firiği de ilave ederek 2 dk kadar soteliyoruz.Daha sonra üzerine 4 su bardağı tavuk suyu,  tuz ilave ederek , orta ateşte pişiriyoruz.Patates veya nohut sulusu ile servis yapabilirsiniz.İsteğe göre  etli  veya tavuklu yapılabilinir.Afiyet olsun




24 yorum:

fashiONözge dedi ki...

ayyyy çok güzel+lezizzz görünüyor,ellerine sağlık canıımmm :))

neval dedi ki...

galiba firik denen şey,çorum tarafında yarma diye anılıyor,kayınvalidemde görmüştüm

yemekbiraşk dedi ki...

nefiiis ve nefiis ötesi olmuş
eline sağlık canım
sevgilerimle...

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm çok güzel olmus firiği ilk defa duydum yeni şeyler tatmayı çok severim deneyeceğim arastırıp..

Buket dedi ki...

çok ilginç,en kısa zamanda deneyeceğim, eline sağlık cnmm...

Fatma dedi ki...

FİRİĞİ YEMEKTEYİZ PROGRAMINDAN HATILIYORUM ÇOK MERAK ETTMİŞTIM HALADA EDİYORUM CANLI CANLI YEMEYİNCE OLMYACAK GALİBA BURALARDA BULAMAM YÖRESEL BİRŞEY AMA HATAYLI BİR ARKADAŞIM VAR ONDAN İSTERİM NEYSE CANIM ELLERİNE SAĞLIK NFİSMİ NEFİS GÖRÜNÜYOR
SEVGİYLE KUCALYORUM

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! dedi ki...

annem basta olmak üzere cok severiz firik pilavini, ama bulmasi cok zor :( anca arap dükkanlarinda...
canimcim cok lezziz görünüyor..ellerine emegine saglik..
cici bir háfta diliyorum..

Mihriban dedi ki...

Bulgurun her haline evet :)
ellerine saglik olsun arkadasim,gecenin bu saatinde bile yenilebilir hani ;)
sevgiyle kal.

olsada yesek suzan dedi ki...

Adanalı bir arkadaşım yapmıştı yemiştim ve çok beğenmiştim gerçekten çok lezzet veriyor firik, harika bir görüntü ellerine sağlık..

sezobigo dedi ki...

firik gerçekten lezzetli benim çok hoşuma gidiyor.kayınvalidemsayesinde öğrendim ve bulguru bazen onunla birlikte yapıyorum leziz leziz.ellerine sağlık

CEYLAN dedi ki...

İŞTE FAVORİM..ÇOK SEVERİM FİRİĞİ..ELLERİNE SAĞLIK..YA SENİN HALK GÜNÜN FELAN YOKMU??BÖYLE HAYRINA DAĞITTIĞIN YEMEKLER FELAN:))))

Yeşim dedi ki...

Ellerine sağlık canım.
çok güzel görünüyor ama ben hiç yemedim :))

papatya68 dedi ki...

Esracığım nefis olmuş nefissss ellerine sağlık:)

sevda dedi ki...

yemeği ilk defa gördüm ama görüntüsü çok güzel canım.eminim tadıda öyledir.ellerine sağlık.öpüyorum.

elifin terazisi dedi ki...

Ellerine sağlık canım, mutlu haftalar dilerim:)

disal dedi ki...

bloğun çok güzel..nefis tariflerle dolu...ellerine sağlık bu pilavada bittim resmen..nefis görünüyor.

yedirenk dedi ki...

hiç denemediğim bir pilav ama görünüşe göre denemem lazım,ellerine sağlık canım...

Aycan dedi ki...

Firik dediğiniz nedir ki acep? Bilemedim ama pilav çok lezzetli görünüyor.



sevgiler;

caferengigül dedi ki...

çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık.Ben tadını çok merak ediyorum aslında firiğin,bir bulsam hemen deneyeceğim.

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Yoresel lezzetlere her zaman ilgiliyim,Ellerine saglik canim nefis gorunuyor ama firik,i her yerde bulmak zor sanirim.
Sevgilerimle...

bir güzel çift dedi ki...

ilk defa duyduğum bu yemeğin ismine de fotoğraflarına da bayıldım.süper görünüyor...ellerinize sağlık...

lezzet-i mekan (serpil) dedi ki...

çook lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık, güzel bir gün dilerim sevgiler.

hilal hanım dedi ki...

çok güzel pilav ellerinize sağlık sevgiler

NESLiiCE dedi ki...

Süper gözüküyor