18 Mart 2012 Pazar

Ev yapımı Yassı kadayıf (Taş kadayıf)

Herkeze güzel bir bahar  gününden merhabalar.kış ayını çok seven biri olarak hiç itiraz etmeden soğuklarda üşümeyi severim,fakat  güneşli ışıl ışıl yaz günlerine özlem duyduğumu fark ettim dün.tabi haberleride takip ediyorsanız;  avrupanın son yılların en  soğuk,en çetin kışını geçirdiğini biliyorsunuzdur.adeta  buzul çağını yaşıyorlar.türkiyede de bu soğukluğu daha hafif hissediyoruz,bu yüzden ülkemizin iklimi avrupaya göre nur nimet bence,ne kadar şükür etsek az.her neyse bahar geldi ,umarım çabucak yaz gelirde; ışıl ışıl güneşli sabahlara kuş sesleriyle uyanırız.gelelim taş kadayıf,veya yassı  kadayıf serüveninin sonuna.internette küçük bir araştırma yaptım. bu kadayıfın ev yapımına hiç rastlamadım.yorumlarda ''keşke burdada hazır satılsada alsak tadına baksak'' tarzında mesajlar gördüm.bende Annemle birlikte ev yapımını deneme yanılma yöntemleriyle netleştirilen harika ve pratik bir tarifle döndüm.ilk defa videolu bir tarif verdiğim için acemilik olmuşsa, kusura bakmayın artık J).ben kamerada pek konuşmayı sevmediğim için,alttan fon müziği eşliğinde yapımını çok basit gösterdim.umarım deneyip beğenirsiniz.biz bu tariften sonra, hazır kadayıfı almaz olduk diyebilirim .:)

Hamur için malzemeler:
3 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı ınstant maya
1 tatlı kaşığı şeker
Su  (boza kıvamına gelene kadar su ekliyoruz)

İç  malzeme:
Ağız,veya süt kesiği

Şerbet(şerbeti yaptığınız kadayıf miktarına göre siz ayarlıyorsunuz)


Yapılışı:  kuru malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Boza kıvamına gelinceye kadar su ilave ediyoruz.daha sonra 5 dk kadar mixserle çırpıyoruz(ne kadar çırparsanız o kadar iyi olur).hamurun üstünü bir kapakla kapatıp,15-20 dk mayalandırıyoruz.teflon tavayı 1 dk önceden ısıtıyoruz.yarım kepçe kadar hamurdan alarak küçük  daire şeklinde tavaya döküyoruz.kadayıfın üzerinde minik gözenekler oluşmaya başlıyor,görüntüde görüldüğü gibi.hamurun altını spatulayla kaldırarak hafif kızarmış olunca tavadan alıp sofraya gözenekler üstte kalacak şekilde düzüyoruz(kadayıflar tek taraflı pişiriliyor,krep gibi 2 taraflı pişirmiyoruz.)kadayıflarımız soğuduktan sonra içine 1 ,5 tatlı kaşığı kadar süt kesiği,veya ağız ile doldurup kenarları sıkıca birleştiriyoruz.daha sonra  şerbete batırarak servis tabağına alıyoruz.üzerine ceviz,veya Antep fıstığı serperek servis yapıyoruz.Afiyet olsunnnJ


                             Yapım aşaması

25 yorum:

Unknown dedi ki...

ilginç bir tarif .hiç duymamıştım.blogların bu yanını çok seviyorum.yeni tarifler,lezzetler öğreniyorum.ellerinize sağlık.afiyetler olsun...

zeymurancafe dedi ki...

çok guzel gorunuyor yapmak ıstedıgım bır tarıf ellerıne sağlık canım

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canımm..nefis görünüyor..

Bir Terazi Kizi... dedi ki...

süper ya ellerinize saglik,hic yapmadigim bir tarif,cok severim kadayifi,iyi pazarlar sevgiler size...

muhabbetsofrasi dedi ki...

ne güzel anlatmışsın yapım aşamaını
denicem inşaAllah

eline sağlık

Unknown dedi ki...

elerinize sağlık ne zamandır denemyi düşünüyordum çok güzel olmuş.çok güzelde anlatmışsınız

anne eli gibi dedi ki...

nefis görünüyor ,benim gibi tatlıyla çok arası olmayan birini bile cezbetti,ellerinize sağlık...

Güloanne mutfakta dedi ki...

har,ika görünüyor tarifini aldım hayatım denemek istiyorum ellerine sağlık

caferengigül dedi ki...

aaa çok kolaymış.Tv de çok zor diye konuşurlarken duymuştum.Denemek istiyorum.Video da süper olmuş,elinize sağlık.

Esra Atesakin dedi ki...

bravo diyorum, başka da bir şey diyemiyorum:)))

çatlakkafe dedi ki...

ellerine sağlık canım tarifini aldım ama videoyu yükleyemedim kusura bakma sevgiler

sarımutfak-hande dedi ki...

çok iştah açıcı görünüyor sunum harika ellerine sağlık canım

Marifetane hobi dedi ki...

28 MART-28 NİSAN tarihleri arasında

http://www.marifetane.com/ yani ben ev sahibeliği yapacağım...

Bildiğiniz gibi çay kahve bahanedir çoğu zaman,dostlarla,arkadaşlarla,dertleşmek,görüşmek için.bir çoğumuz sevdiğimiz bir arkadaşımıza ziyarete giderken "hadi çayı koy" geliyorum diye gideriz,yada müsaitsen "sabah kahvesine geleceğim" deriz...

Çünkü o sohbet muhabbet kuru kuruya olmaz,tamam tatlı dil güler yüzde gereklidir,hatta suratı sirke satan bir ev sahibi size bal baklavada ikram etse orda çok kalmak istemezsiniz öyle değilmi,ordan ayrılmak için sabırsızlanırsınız....

“Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse misafirine ikram etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse akrabasına iyilik etsin. Allah’a ve âhiret gününe iman eden kimse ya faydalı söz söylesin veya sussun!”

Muhammed Mustafa (s.a.v)

Ve yukarıdaki güzel hadis-i şerifi sizlerle paylaşıp,evlerinize gelen misafirlerinize,eşinize,çocuklarınıza,yada bu dünya hanesinde en güzel misafir benim deyipte kendiniz için hazırlamış olduğunuz birbirinden güzel tariflerinizi,ikramlarınızı sayfalarınızdan almaya geleceğiz :)

Tariflerinize "çay,kahve bahane" etkinliği için Marifetane (Elif Hatice) ye gönderiyorum yazıp bana haber verirseniz,büyük bir zevkle gelip tariflerinizi alıp

http://www.marifetane.com/ adresimde yayınlayacağım :)

Son olarak arkadaşlar,her zamanki gibi etkinliğimize herkes davetlidir,(lütfen davetiye götüremediğimiz arkadaşlarımız kırılmasınlar)

KEYFESEYRAN dedi ki...

Merhabalar bir hataylı olarak Antakyalı olarak seni tebrik ederim sayfan ışıl ışıl tariflerin çok şık, Antakyamın lezzetlerinden olsa gerek çok begendim tanışmak isterim sevgiler

Adsız dedi ki...

Ben bu hamurun evde yapıldığını bilmiyordum. Çok teşekkür ederim tarif için. Bizim buralarda hamuru hazır satıyorlar hep. Ayrıca vurgulamak isterim ki, videolu tarif olmasıda çok iyi olmuş. Böylelikle benim gibi acemiler daha kolay anlayabiliyor. Bu akşam kısmet olursa deneyeceğim.

ÖZLEMCE dedi ki...

ay bu ne güzel bişey böyle :)) ellerinize sağlık.bende yenı katıldım aranıza, bloguma bır bakın isterseniz :))

ilhan dedi ki...

Süt kesiği nasıl oluyor?

yöresel yemek ve örgü dedi ki...

Merhaba arkadaşlar;
Hepinizin malumu olduğu üzere, oldukça farklı ve zengin bir yemek
kültürüne sahibiz Ülke olarak.
Zaman zaman çeşitli programlarda ve etkinliklerde daha önce hiç
duymadığımız tatmadığımız lezzetlerle karşılaşıp şaşırıyoruz ve
çoğunlukla bizde yapmaya çalışıyoruz,
Bende düşümdümki "Yöresel Lezzetler Etkinliği" düzenleyip bloglar
arasında değişik kültürlere,farklı bölgelere ait
yemek,çorba,tatlı,hamur işi gibi bir çok çeşitli yöresel yemeği
elimizden geldiği kadar bir araya toplayalım istedim...Tabi siz
değerli arkadaşlarımın sayesinde...

"Yöresel Lezzetler Etkinliği"mize 22 Mart-12 Mayıs Tarihleri arasında

ben http://safiyeile.blogspot.com/ blogumda ev sahibeliği
yapacağım,göndereceğiniz güzel tarifleri
beklerim,tariflerinize "Yöresel Lezzetler Etkinliği" için Safiye'ye
gönderiyorum diye linkimle birlikte not düşüp,tarifinizede hangi
yöreye ait olduğunu yazıp,
bana haber verirseniz
tariflerinizi severek yayınlayacağım.
Blogu olmayan fakat tarif göndermek isteyen arkadaşlarımızda tariflerini,
fotoğrafını ve yapılış şeklini yazarak

safiye.serbest@hotmail.com adresime mail atarak etkinliğimize katılabilirler...

Etkinliğimize herkes davetlidir,istediğiniz kadar yöresel lezzetle
katılabilirsiniz...
Teşekkürler

herşey tadında dedi ki...

çok severim bu hafta kemeraltına inip alıcam paylaşımlarınn bol olsun inşallah;))

ab-ı hayat dedi ki...

merhaba,
Aradığım ama bulamadığım bir tarifti,sayfanı ziyaretimde karşılaşmak harika oldu:::)))ellerine sağlık....
Bir programda kızartıldıktan sonra şerbete batırıldığını görmüştüm,böyle daha hafif olmuş.

Adsız dedi ki...

Merhaba Esra Hanım uzun zamandır blogunuzu çok boşluyorsunuz özledik yahu :)

marifet ellerimizde dedi ki...

aaaa bu cok ozel bır tarıf hemen sık kull. ekledım musaıt olunca yapıcam..ellerıne saglık:)

kış güneşi dedi ki...

yemekteyiz yarışmasında Hataylı bir yarışmacı yapmıştı diğerleri beğenmişti bende merak etmiştim bu nasıl tatlı diye blog gezintisine çıktığımda sizin blogda gördüm hemen sizi izlemeye alıyorum en kısa zamanda da deneyeçeğim ellerinize sağlık

morpuanlıpembeçorap dedi ki...

muhteşemler:)

Unknown dedi ki...

Ellerinize sağlık muhteşem görünüyor.Afiyet olsun.