28 Eylül 2012 Cuma

Beklenenn hamurr Süper pizzaa!!:)







Mutluyummmmmmm!!!Oldu sonunda istediğim hayalimdeki o pizza hamuruna ve o lezzete tam anlamıyla ulaştımJ).ya arkadaş bu kadınların elinden bişey kurtulmaz diyorum.bundan önceki pizza denemelerim istediğim gibi olmadıgı için umutlarımı kaybetmişken bu hamur sayesinde tekrar sahalara döndüm.aslında neden bu işe bu kadar kafa çatlatmamın bir hikayesi var.
Günlerden Pazar ben  kardeşlerim ve kuzenlerim sinema keyfi yapalım sonrada pizza keyfi yaparız dedik.sinema gayet güzeldi son anda gittiğimiz için istedigimiz filmin biletleri tükendiği için o anda başlayan bir başka filme tesadüf eseri girelim dedik.iyikidee girmişizzz muhteşem bir filmdi Cehennem melekleri 2
,kesinlikle öneriyorum.arkadaş resmen bütün aksiyon filmlerinin baş rol oyuncularını toplayıp karışık salata yapmışlar ,bu kadroyla senaryoda sek sek oynasalarda giderdim yani :D.gelelim pizza meselesine,pizzacıya girdik 8 kişilik pizza söyledik.ondan sonra garsona ulaşılamıyo :D!.geçti 40 dk.sonra bir ara garson o ortalarda göründü, sonra hemen tekrar arkasına bakmadan  kaçtı.tabi bizim çocuklarında sabrı kaçtı.1 saat 30 dk geçtikten sonra gecikmeli pizzalar geldi.ama buzdolabından çıkmış gibi soguktu(ben tencerede yemek pişerken kaşıklayan biri olarak bu duruma bozuldum).sonra 50 tllik hesabıda paşa paşa ödedikten sonra,arkamıza bakmadan kaçtık.ve bendeniz o günden beri beyaz atlı prensini bekleyen prensesler gibi,  yumuşak fakat aynı zamanda kıtır ,ağızda dağılan ama kül gibi olmayan,bir okadarda lezzeti yerinde bir hamur aradım.ve 4üncü denememde kendi belirlediğim ölçülerde bir hamur elde ettim.neyse bu hamuru deneyin pişman olmıyacaksınız.hazır gibi oluyor diyemiyeceğim, kesinlikle hazırlardan daha güzel oluyor J.tarif şöyle:

Malzemeler:

1 çorba kaşığı toz maya
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı su
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı sıvıyağ


Sos
2 adet domates
1 dal dere otu
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Pul biber
Kekik
Domateslerin kabuklarını soyun bütün malzemeyi doğrayıcıya atıp 1 dakika çırpın sos hazır.


Sucuk
Halka doğranmış kuru soğan
Mantar
Domates,Kaşar peyniri

Yapılışı:
Bir kabın içerisine ılıtılmış süt,su,şeker,tuz,yağ ve maya ilave ediyoruz maya eriyene kadar 5 dk kadar bekletip karıştırıyoruz.daha sonra azar azar 3 su bardağı elenmiş unu ilave ederek hamuru yoğuruyoruz.hamuru buzdolabında 30dk kadar bekletelim.(ben hamuru bir gece buzlukta hazır bulunsun diye beklettim sonuç gayet güzeldi).hamur biraz şişmiş olacak elimizle yogurup havasını alın.daha sonra hamuru istediğiniz çapta bir tepsiye yayın.veya benim gibi büyük ve yuvarlak şekilde  şekil verebilirsiniz daha orijinal oluyo.hamurun üzerine çatalla bol bol delikler açalım çok şişmesin diye.üzerine 2 yemek kaşığı kadar hazırladıgımız sostan sürün daha sonra sırasıyla önce kaşarı sonra  domates,mantar,sucuk,ve halka kuru soğanları düzelim.evde bulunan malzemeler doğrultusunda harcını siz ayarlayın. Önceden ısınmış 180 derecedeki fırında 25 dakika kadar pişirin.Afiyet olsun.







                                              ve filmin afişleri wowww çok havalııı!! :)  The Expendables 2 

15 yorum:

ilhan dedi ki...

Detaylrı okumadan yazmaya başladım. Çünkü ben de uzun zamandır düzgün anlatımlı bir pizza hamur tarifi arıyordum. Süper görünüyor, ellerinize sağlık.

*mehtap dedi ki...

nefis bir pizza olmuş,eline sağlık...

Miniklerimle mutfakta ..! dedi ki...

pizzaya bayilirim .ellerine saglik...

Nil dedi ki...

Bu pizza hamurunu deneyeceğim hemşo. ellerine sağlık.

behlulksn dedi ki...

sebzeli pizza yemiştim denemek istiyorum.Sizin hamur tarifinizi uyguluycam sonuç inş aslı gibi olur.sevgiler

Unknown dedi ki...

merhabalar çok beğendim pizzanızı aynı zamanda gayretinizi takdir ettim.sze birşey sormak istiyorum,arkadaşlarınızın arasında yeturla lezzt karelerini gördüm ben ona ulaşamıyorum ,rica etsem yardımcı olurmusunuz tşkr eredrim

Depresif Ayu dedi ki...

Pizzayı çok severim ve bu da çok hoş görünüyor. Eline sağlık ;)

Unknown dedi ki...

TARİFİNİZİ ALDIM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK TEŞEKKÜRLER

gecekiyafeti.com dedi ki...

ellerine sağlık harika görünüyor bloğuna bayıldım bana da beklerim www.gecekiyafeti.com

LeylaK dedi ki...

Tam acıktım derken karşıma bu çıktı, şimdi açlıktan ölüyorum :) Harika birşey bu...

Özgür Tatlar dedi ki...

dominos utanir kendinden bu pizzayi gorunce.ellerine saglik.

aslı dedi ki...

benim pizzalarımın hamuru sert oluyor. bunu deneyeceğim. sevgiler.

durutarifler dedi ki...

Nefis görünüyor
Ellerine sağlık arkadaşım
İyi hafta sonları

demirdöküm tencere ödüllü tarif yarışması dedi ki...

merhabalar, demirdöküm tencere ödüllü yemek yarışması başladı katılımınızı desteklerinizi bekliyoruz. www.yemekgurmesi.com/demir-dokum-tencere-odullu-yemek-tarifleri-yarismasi.html

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Nasıl da güzel görünüyor. Madem bu kadar övgü almış denememek olmaz değil mi :) hemen not ediyorum. Ellerine sağlık, sevgiler.