Bu pasta kırmızıı çılgınlığımın doruk yaptığı zamanlarda, kırmızı sevdamı pastama yansıttığım bir gündü diyebilirim.tamamen doğaçlama çıkan ama
her görenin beğenip afiyetle yediği bir pasta olmuştur Rahmetli.kendisini 3 ay
sonra hüzünle anıyoruzJ.
Tarifi net olarak veremiyorum net olarak
aklımda değil.ama klasik pandispanya hamuruna biraz kırmızı gıda boyası ilave
ederek keki yapabilir, süslemeyide istediğiniz şekilde evde olan malzemeler
doğrultusunda yapabilirsiniz.ben evdeki elmaları dilimleyip biraz şeker ve gıda
boyasıyla teflon tavada soteleyip soğuttum süslemeye dahil ettim.aralara çilek dizip,üzerinede
böğürtlenli sos döktüm çok yakıştı. keki
tamamen kremayla kaplamak istemedim kırmızı ve beyaz uyumunu çok sevdimm .sonuçta
hem lezzet olarak,hem görsel olarak
dikkat çekici ve tatlı duruyor.Bu pastayı Porselen demlik çay saati etkinliği ev sahibi Gelibolu17 arkadaşımıza gönderiyor,kendisine bol katılımı olan bir etkinlik diliyorum.