24 Mart 2013 Pazar

Kırmızı pastam :)


Bu pasta  kırmızıı çılgınlığımın doruk yaptığı zamanlarda, kırmızı sevdamı pastama yansıttığım bir gündü diyebilirim.tamamen doğaçlama çıkan ama her görenin beğenip afiyetle yediği bir pasta olmuştur Rahmetli.kendisini 3 ay sonra hüzünle anıyoruzJ. Tarifi net olarak veremiyorum  net olarak aklımda değil.ama klasik pandispanya hamuruna biraz kırmızı gıda boyası ilave ederek keki yapabilir, süslemeyide istediğiniz şekilde evde olan malzemeler doğrultusunda yapabilirsiniz.ben evdeki elmaları dilimleyip biraz şeker ve gıda boyasıyla teflon tavada soteleyip soğuttum süslemeye dahil ettim.aralara çilek dizip,üzerinede böğürtlenli sos döktüm  çok yakıştı.  keki tamamen kremayla kaplamak istemedim kırmızı ve beyaz uyumunu çok sevdimm .sonuçta hem lezzet olarak,hem  görsel olarak dikkat çekici ve tatlı duruyor.Bu pastayı Porselen demlik çay saati etkinliği ev sahibi Gelibolu17 arkadaşımıza gönderiyor,kendisine bol katılımı olan bir etkinlik diliyorum.