Yine Hataya ait bir ana yemek.et ile aram çok iyi olmadığı için tadını tarif edemiyorum malesef . insan yemeyince yorumuda içten yapamıyor.ama bizim ailede çok sevilen bir et yemeğidir, oldukça lezzetli bir tadı olduğunu söylüyorlar.Meliha'nın ne kadar şaşırdığını şuan görüyor gibiyim:) ,arkadaşıma ne oldu et yemeği yayınlıyor kafasına bir şeylermi düştü diye düşünüyordur.ama bencil olmamak lazım , sırf kendim yemiyorum diye paylaşmazsam,et seven çoğu insana haksızlık etmiş olurum .işte tarifimiz
Malzemeler:
500 gr kıyma et
1 demet maydanoz
1 adet yeşil biber
3 adet domates(kabuğu soyulmuş)
3 adet kuru soğan
tuz,karabiber,kimyon,
yapılışı: eti orta ateşte suyunu çekene kadar kavurun.daha sonra tuz,kimyon ekleyip karıştırın .ince ve halka halka doğranmış soğanları, ve yeşil biberi ekleyin hafifçe karıştırın .soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun ,en son domatesleri ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın .piştikten sonra üzerine biraz karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın .
5 yorum:
Görüntü şahane :) Eminim tadı da çok güzeldir :) çok şaşırdım açıkçası et yemeyişine :)
ben ve tanıdığım herkes çok sever,ama bu tercih meselesi,yememenize rağmen paylaşmanız da ayrıca güzel..
Çok teşekkürler..
sevgiler..
Esra dedi ki...
güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim ,evet et ile aram iyi olmasada sırf kendi sevdiklerim deyil blogumda herkezin damak tadına hitap eden paylaşımlar olmalı bence. herkeze hitap etmedikten sonra blog açmanın bir manası kalmaz diye düşünüyorum .
Et sevilmez mi :) Görüntüsü bile ne güzel. Bandıra bandıra yemelik duruyor.
muhteşem...Mis gibi kokusu geldi...
eeee esra nerde bunun yanına patatesli köfte?
Yorum Gönder