Berliner: bir çeşit alman pastası. hatta kendisi bile denilebilir.Berlin dışında tüm almanyada hatta tüm dünyada bu adla bilinen pasta.kahve, kakaolu süt, kola gibi şeylerle iyi gider. Kilo almak istiyorsanız tavsiye edilir. Eran tarafından yapılıp, fotoğraflanmış muhteşem berlinerler, tşk ederim erancım.
Malzemeler:
1 paket yaş maya(veya kuru)
1 paket yaş maya(veya kuru)
1 su bardağı süt
50 gr.margarin
4 su bardağı un
2 yumurta
1 fincan toz şeker
1/2 çay kaşığıı tuz
1 paket vanilya Üzeri İçin;Pudra şekeri
arası için ;Çilek reçeli
Kızartmak için;Sıvı yağ
arası için ;Çilek reçeli
Kızartmak için;Sıvı yağ
YAPILIŞI;
Hamur yogurma kabı içerisinde ılıtılmış sütte maya eritilir.
Eritilip ılıtılmış margarin katılır.Ayrı bir kapta yumurta mikserle çırpıp hamur kabına döküyoruz.tuzu,
şekeri, unu ve vanilyayıda ekleyip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.
Yaklaşık 10 cm capındaki yuvarlak kalıpla kesiyoruz(yaklaşık 13-14 tane çıkıyor).
Orta çizgi oluşabilmesi için çizgiye kadar yağ koyuyoruz çok koyarsak çizgi oluşmuyor..
165 derecede pembeleşene kadar kızartıyoruz(çabuk kızarıyor).Sonra filtrede soğumaya bırakıyoruz.
serviz edecegimiz tabaga alıp, altını ve üstünü bolca pudra şekeri ile kapatıp servis yapıyoruz .afiyet olsun
Eritilip ılıtılmış margarin katılır.Ayrı bir kapta yumurta mikserle çırpıp hamur kabına döküyoruz.tuzu,
şekeri, unu ve vanilyayıda ekleyip yumuşak bir hamur haline getiriyoruz.
Üzerine nemli bir havlu örterek ve 30 dk.oda sıcaklıgında bekletiyoruz.
Sonra buz dolabına koyup bir gece 10 saat yakın bekletiyoruz.
Beklemiş olan hamurumuzu çıkarıp unladıgımız tahtada; üzerinide unlayarak oklavayla 1 buçuk santim kalınlığında açıyoruz.Yaklaşık 10 cm capındaki yuvarlak kalıpla kesiyoruz(yaklaşık 13-14 tane çıkıyor).
Orta çizgi oluşabilmesi için çizgiye kadar yağ koyuyoruz çok koyarsak çizgi oluşmuyor..
165 derecede pembeleşene kadar kızartıyoruz(çabuk kızarıyor).Sonra filtrede soğumaya bırakıyoruz.
İçine koyucagımız reçeli pompaya takılmasın diye süzgeçten geçiriyoruz(ben hazır recel kullanıyorum daha kırmızı oluyo).
Soğuyan berlinerlerimize krema pompasına koydugumuz reçeli beyaz yerinden delerek yeterince dolduruyoruz.serviz edecegimiz tabaga alıp, altını ve üstünü bolca pudra şekeri ile kapatıp servis yapıyoruz .afiyet olsun
3 yorum:
Cok severim....Weinahtenda yenir..Berliner özeldir...bin auch ein Berliner..Esra Hanim Tarifiniz icin Tesekkür ederim..
çok severim berlineri..ellerinize sğalık
harika görünüyor elinize sağlık..
Yorum Gönder