27 Aralık 2010 Pazartesi

Kakaolu ıslak kurabiye

Bu kurabiyeyi nerden ve ne zaman  not aldım hatırlamıyorum.Geçenlerde  not defterimi karıştırırken gözüme çarptı, içindeki malzemeleri düşününce güzel olabileceğini tahmin edip birazda tereddüt ederek yaptım.Tarif umduğumdan daha güzel bir sonuç verdi .ilk yaptığımda orijinal tarife sadık kaldım .Ama 2. inci  yaptığımda  katı  yağ miktarını biraz düşürüp, sıvıyağ ekledim.  Şerbetin şeker ve  su miktarıda fazla geldi bana, 1 bardak kadar artıyor sonradan.O yüzden   şerbetin ölçülerinide değiştirdim.Tariften ayrı içine fındık ekledim, kesinlikle daha güzel oldu .gönül rahatlığı ile kesinlikle tavsiye ediyorum ..
Malzemeler
3 yemek kaşığı kakao
100 gr margarin  
1 çay bardağından biraz eksik sıvıyağ
1 yumurta ,1 çay bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu,1p. Vanilya
3 yemek kaşığı  ince doğranmış fındık (ben ekledim)

Alabildiği kadar un

Şerbet:
3 çay bardağı şeker (ben 2 çay bardağı kullandım )
3 çay bardağı su (ben 2 çay bardağı kullandım
3,4 damla limon suyu
YAPILIŞI:

1.       Önce şerbeti hazırlayın,kaynamaya başladıktan sonra 5 dk kadar kısık ateşte pişirin. en son limon suyunu damlatıp ,45 dk kadar soğumaya bırakın
2.       Sıvı malzemelerin hepsini karıştırma kabına alın,şeker eriyene kadar karıştırın.en sonunda vanilya , kabartma tozu, ve unu eleyerek azar azar ekleyin .ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyin (yaklaşık 3 su bardağı kadar un yeterli oluyor)
3.       Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın.yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye kurabiyeleri dizin.
4.       Önceden ısınmış 180 derecedeki fırına atın.kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayıncaya kadar pişirin. daha sonra fırından çıkarıp 10 dk kadar bekletin (fırından ilk çıktığı zaman yumuşak oluyor biraz bekleyince katılaşıyor) ılık kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp çıkarın, servis tabağına alın .1 gece buzdolabında bekletin daha sonra üzerine  Antep fıstığı veya  Hindistan cevizi serperek servis yapabilirsiniz.   
not : kurabiyeleri şerbete batırdıktan sonra kurabiyeler kurumadan üzerine fıstık serperseniz daha iyi tutar,aksi halde sonradan serpince üstünden dökülüyor .Afiyet olsun.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

slm esra hanım benimde adım esra ,fakat sizin kadar becerikli olmasamda ,kakaolu ıslak kurabiye tarifnizi denedim .ve herkes bayıldı.çok teşekkür ederim güzel paylaşımlarınız için .lütfen hep böyle tariflerle güncelleyin sitenizi .

ihsan boz dedi ki...

süper süper süper başka kelime tanımlayamaz gurmeliğimden kaynaklanan o iştah halimi... :) elleriniz dert görmesin...

► Hobihane ◄ dedi ki...

İlk fırsatta yapıcam off çok canm istedi :)) ellerinize sağlık..

Unknown dedi ki...

Şerbet yerine meyve suyu koysak mesela vişne suyu nasıl olur?? Deneyen var mı acaba??

Unknown dedi ki...

Şerbet yerine meyve suyu koysak mesela vişne suyu nasıl olur?? Deneyen var mı acaba??

Unknown dedi ki...

Evet vişne suyu denedim ve de çok güzeldi vişnenin verdiği ekşimsi ya da mahoş gibi yani şekerli şerbeti çok ağır oluyor vişne soslu daha hafif ve lezzetli aşırı Tatlı baklava tarzı değil...