MALZEMELER
3 tane baklavalık hazır yufka
3-4 yemek kaşığı erimiş tereyağ
3-4 yemek kaşığı Antep fıstığı
3 silme yemek kaşığı pudra
üzeri için; pudra şekeri
YAPILIŞI
Birinci yufkayı tezgaha yayın üzerine slikon fırçayla tereyağ sürün, bunun üzerine ikinci yufka serilir ve bunun da üzerine yağ sürülür. Üçüncü yufka da yağlanır. üçüncü Yufkanın üzerini tamamen kaplayacak şekilde 3 yemek kaşığı pudra şekeri, ve 4 yemek kaşığı kadar çekilmiş Antep fıstığı serpin..
Bu kat kat yufka çok sıkı olmayacak şekilde rulo haline getirilir, baklava dilimi şeklinde kesilir.ne kadar istiyorsanız baklavanız olsun istiyorsanız bu işleme devam edin ,miktarını siz ayarlayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilerek üzerlerine erimiş tereyağ sürülür, 160 derecede üstü hafif pembeleşene kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
2 yorum:
ELLERİNE SAĞLIK HEMŞERİM...
ay süper görünüyorr yapımıda pratik gibi ellerinize sağlıkk
Yorum Gönder