Herkeze hayırlı Cumalar diliyorum.Blogumdaki ilk reçel tarifi ile,reçel kategorisinide açmış bulunuyorum.bu reçel bizim sıklıkla yaptığımız,çabucak biten bir reçeldir. Kayısı reçeli kuru kayısı ile yapıldığı zaman;daha güzel ,dağılmamış ve tane tane diyebileceğimiz bir şekilde kalıyor.biz arada bir tatlı niyetinede tüketiyoruz bu reçeli.üzerine kaymak ve antep fıstığı ile harika oluyor,tavsiye ederim.
Malzemeler:
1 kg kuru kayısı
4 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
1. Kuru kayısıları bir gece önceden,ılık suyda bekletiyoruz.(iyice şişmesi lazım).
2. 4 su bardağı Şekeri ,2 su bardağı suyu, tencerede 5 dk kadar kaynatıyoruz.
27 yorum:
genelde taze kayısı ile yapardım ben.ama annem hep kuru kayısı ile yap daha leziz oluyor derdi.demek ki dogruymuş.ellerine saglık.
ellerine sağlık, harika bir lezzettir hımmm :)
enfes görünüyor.tam kıvamında..ellerinize sağlık..
Blogunda ilk reçelinde harika olmus canim ellerine saglik kayisi reçeline BA YI LI RIM
REÇEL PEK SEVMEM AMA ŞU RENK VE GÖRÜNTÜ NASIL İNSANI CEZBEDİYOR..
BU ARADA CANIM BENDE MİM İN VAR CEVAPLARSAN SEVİNİRİM.
amaan, o rengin güzelliği ne öyle, ellerine sağlık:)
oyyy oyyyy oyyy ustune cevizi koyar kaşık kaşık yerim:)harikasınn:))
Esracığım hayırlı ve bereketli cumalar canım...
çok severim kayısı reçelini:))
ama öncelik çilekten yana:))
çok şirin fotoğraflamışsın:))
sevgiler canımm..
Esracığım hayırlı ve bereketli cumalar canım...
çok severim kayısı reçelini:))
ama öncelik çilekten yana:))
çok şirin fotoğraflamışsın:))
sevgiler canımm..
Canım hayırlı cumalar reçel ve sunum süper sevgiler.
Renkleri bile o kadar canlı duruyor ki. Bayıldım walla. Ellerine sağlık canım...
Renkleri bile o kadar canlı duruyor ki. Bayıldım walla. Ellerine sağlık canım...
selam Esracığım
biz genellikle taze kayısıdan yaparız bahceden toplayıp mevsiminde çokda severiz tatlısınıda yaparız tereyağlı bademli nefis olur
ama hiç kuru kayısıdan denememiştik şimdi seninkiler de öyle güzel göründülerki gözüme canım çekti kuru kayısı da varken evde az birşey denesemmi acaba?:D
eline sağlık harika olmuş
sevgiler Medine den
Merhaba Esra, ellerine saglik cok guzel gozukuyor recelin. Ben de kayisi receli cok yaparim ama hic kuru kayisidan yapmamistim. Dedigin gibi dagilmiyorsa cok daha guzel oluyordur. Ben de bir daha ki sefer deneyecegim. Yeni adresim www.mutfagimdan.com beklerim.
esracim ne kadar hos bir sunum bu böyle! ellerine saglik canim cok lezziz görünüyor! afiyet sekerler olsun..cici bir haftasonu diliyorum..
Fotoğrafın insanın iştahını açıyor canım..Kuru kayısıdan yapılan reçeli ilk kez duyuyorum..Eminim çok güzeldir..
Ellerine sağlık canım..
ellerinize sağlık çok güzel olmuş..
Ellerine sağlık Esra..ne zamandır aklımda kuru kayısıdan reçel yapmak bu tarifinle hele de o güzel resminle beni gaza getirdin yarın ilk iş reçeli yapacağım..
teşekkürler :))
ayyy reçel süper. ellerine sağlık. olsada kahvaltıda yesem .
Hiç denemedim kuru kayısı reçelini. Ama rengi harika görünüyor. Ellerine sağlık Esra'cım..
Cok kivamli bir görüntü bu... Ellerine saglik canim benim... Sevgilerimle,
ELLERİNE SAĞLIK..AFİYET ŞEKER BAL OLSUN...
SELAM NE KADAR TATLI REÇEL YIYEMESEMDE MISAFIRLERIM İÇİN YAPIYORUM ELINE SAĞLIK NEFIS GÖRUNUYOR
Tabaktaki sunum harika nefis bir görüntü ellerinize sağlık.Sevgiler
canımcığım harika bir reçel şahane bir tatlı ve mükemmel bir sunum ellerine ve yüreğine sağlık çok sevdiğim bir reçeldir sevgiler
kayısı reçelşniz güzel olmuş ellerinize sağlık bende yapacağım
selam nekadar tatlı yemesemde sunum haria ağız tadıyla yemek nasıp olsuntadıyla yemek nasıp etsın
Yorum Gönder