5 Mart 2011 Cumartesi

Yapraklı pilav




Herkeze Günaydınlar.bugün biraz daha mutluyum galiba,arkadaşlarım yavaş yavaş post yayınlamaya başlamışlar,çok sevindim.bende Çok sevdiğim bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum.o kadar lazzetli bir tadı varki; ne kadar yediğimi fark etmeden devam edebilirim.tadı sarma gibi oluyor,ama bana göre sarmadan daha
lezzetli,ve pratik.     

Malzemeler:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
1 su bardağı pirinç
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet tavuk bulyon
Yarım çay kaşığı limon tuzu
Asma yaprağı (miktarı siz ayarlayın)
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
      Soğanı tencereye doğruyoruz.üzerine yarım çay bardağı sıvıyağ, ve doğranmış yaprağı ilave ediyoruz,soteliyoruz(yaprak taze veya haşlanmış olabilir).üzerine 1 su bardağı su , 1 yemek kaşığı salça ilave ediyoruz,kaynamasını bekliyoruz.kaynamaya başlayınca 1 su bardağı yıkanmış pirinç ve 1 su bardağı su ekleyerek pişiriyoruz.pişmesine yakın,yarım çay kaşığı limon tuzu ve tuz ilave ederek güzelce karıştırıyoruz.pilav suyunu tamamen çekmeden ocaktan alıyoruz.(biraz cıvık bir kıvamda olması daha iyi oluyor).taze yoğurt ile birlikte servis yapıyoruz.Afiyet olsun.

12 yorum:

Aycan dedi ki...

Tadı yaprak sarması gibiyse mükkemmeldir.

Ellerine sağlık canım.

elifin terazisi dedi ki...

ohh, ellerine sağlık, eminim çook nefis olmuştur. yeni adrese hiç alışamadım, post yayınlamak hiç içimden gelmiyor.

fashiONözge dedi ki...

canım tabii yazacağız yaaa yılmak yok kardeşş :))
yalnız bu tarif harika yapayım bunu ben :))

Limon çiçekleri dedi ki...

Çok değişik ve güzel görünüyor ellerine sağlık canım.bizler burdayız.Devam..

sevda dedi ki...

bizim yaprak içine benziyor arkadaşım.ellerine sağlık.harika olmuş.öpüyorum.

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

merhaba Esracım,
kaçak güreşmeye ve kendi evimize hırsız gibi girmeye devam ediyoruz

belki bilgin vardır ama yine de yazayım dedim
malum konumuzla ilgili olarak başlatılan imza kampanyasına destek için

http://www.blogumadokunma.com

bloğunda da yer verirsen sanırım duymayan arkadaşlarımız da bilgilenmiş olur

sevgiyle...

birdilimdus dedi ki...

Esracığım biz buna yalancı sarma da diyebiliriz vallahi ben pek sevdim bu halini :)))

Sevgiler,
Evren

yildiz dedi ki...

Ellerine saglik canim,güzel pazarlar diliyorum...

muazzez tanerinesi dedi ki...

sizleri suskun kalmadığını görmek ne güzel:) ben takipteyim;) yayına devam, sevgilerle
( bu arada ilk kez gördüğüm bir tarif, deneyeceğim, çok lezzetli görünuyor)

muhabbetsofrasi dedi ki...

ben genelde taze fasülye vede pırasalısını yaparım

yapraklıda çok güzel olur eminim ama ben yiyemem, midem yaprağı hazmederlen benide hazmediyor resmen :((

eline sağlık olsun

yapıp yiyenlere şimdiden afiyet olsun :)

♥ Hasretli Lezzetler ♥ dedi ki...

hmm degisik bir tarif.. lezziz görünüyor, ellerine saglik fistigim! sifa olsun InsAlla! kocaman öpüyorum ;)

çeşnici Handan dedi ki...

Değişik olmuş hiç böyle yememiştim. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.