31 Mayıs 2011 Salı

Gül reçeli



Herkeze selamlar.sonunda ihmal ettiğim bloguma kısıtlı zamanımda tarif eklemeyi başardımm.biliyorum eskisi gibi sık yazamıyor,arkadaşlarımı takip edemiyorum.ama inanın bu benim elimde olan sebeplerden değil.Kardeşimin son sınavlarından dolayı babam evde internet ambargosu koydu.sınavları bitene kadar modemi söküp kaçırıyor:(.kurunun yanında yaşta yanıyor anlıyacağınız.Gelelim reçelimize.Bu reçeli yapalı 1 ay oldu ,ancak bugün paylaşmak kısmet oldu.İlk defa gül reçeli yaptım,renginede hayran kaldım doğrusu.Çok fotojenik duruyor değilmi?:).yakın zamanda sizlerle en son yaptığım harika gül şerbetininde tarifini paylaşacağım.kendinize cici bakın.Sevgiler..

Malzemeler:
150 gram kokulu gül yaprağı
1,5 kg toz şeker
2 su bardağı su
1 adet limonun suyu

1.Gül yapraklarını güzelce yıkayıp suyunu süzüyoruz.daha sonra yaprağın dibindeki beyaz kısımları makasla kesiyoruz(ben gülün yapraklarını koparmadan beyaz kısımlar gelmeyecek şekilde kestim).
2. Şekerin yarısı ile gül yapraklarını güzelce ovuyoruz.
3. Üzerine limon suyunu ilave ediyoruz,ağzı kapalı bir şekilde 2 gün buzdolabında bekletiyoruz.
4.Kalan. şeker ile şurup kaynatıyoruz,kaynamaya başladığı zaman içine gül yapraklarını ilave ediyoruz.
5. Reçel kıvamı alıncaya kadar kaynatıyoruz,kıvam alınca altını kapatıp ılıdıktan sonra kavanozlara dolduruyoruz

18 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

kokusu burnuma geldi doğrusu ellerine sağlık çok severim ben gül reçelini, rengide süper yaa...

Gülcan dedi ki...

küçükken çok yerdim. ellerinize sağlık çok albenisi var.

MERMERTEZGAHYEMEKTARİFLERİ dedi ki...

nasılda güzel kırmızı renk miiissss gibi koktu ellerine sağlık daha bizim burda güller açmadı:(
selamlar canım

mine dedi ki...

çocukluğuma götürdün beni ... bahçeden toplanan taze gül yapraklarıyla yapılan o nefis reçeller ellerine sağlık canım

SEVALCE LEZZETLER dedi ki...

Gül reçelini çok severim mis gibi kokusundan dolayı.
Ellerine sağlık canım.
Neyse az kaldı sınavlara,yakında baba yasağı da kalkar.))
Kardeşine sınavda başarılar diliyorum.
Sevgilerimle...

nanemaydonoz sofrasıGÜL dedi ki...

esracım gerçekten çok hoş olmuş rengi miss gibidir şimdi o...ben marketden alıp yiyorum:( ama güllerin zamanı yapmak lazım..

pembe kekik dedi ki...

Elinize sağlık çok güzel olmuş,annemin Isparta'lı olmasından dolayı olacak ki gülü bende çok severim.Çok güzel görünüyorlar...

Beyaz Hanımeli dedi ki...

Mis gibi kokusu buraya kadar geldi :) Ellerine sağlık, nefis görünüyor. Sevgiler.

Unknown dedi ki...

gül reçelini oldum olası çok sevmişimdir kokusundan dolayı.ellerine saglık.

Duygu dedi ki...

Harika bir recel. Elleine saglik canim. Kardesine basarilar diliyoru...

Nehir Butik Pasta dedi ki...

yapımı çok pratikmiş denemeli
ellerine sağlık Esracım inşallah internet ambargosu kalkar seni ve tariflerini özledim

Hayatcemresi dedi ki...

Esracığım,babana hak veriyorum,ben de bir anne olarak aynı işlemin farklı versiyonunu oğlum için uyguluyorum :)fareyi kaldırıyorum.
neyse şurada tatile az kaldı,biraz daha sabır,
reçelin ise tek kelime ile mükemmel görünüyor,eline sağlık,hayırlı cumalar,sevgiler.

GÖNÜL dedi ki...

gül reçeline bayılırım buram buram kokusu rengi harika olmuş

yemekbiraşk dedi ki...

ooo misler gibi eline sağlık canım..
sevgilerimle...

Ferkay dedi ki...

Esracım ziyaretin için teşekkür ederim.
Gül reçeline bayıldım, çok şıkda sunum yapmışsın ellerine sağlık.
Sevgiler..

Maite - vitoma dedi ki...

¡Qué bueno!

zeymurancafe dedi ki...

ne güzel süslemişsin ne kadar güzel bir göruntu,sevmeyene bıle zorla yedırtır,ellerıne sağlık canım

anneminkizıyim dedi ki...

hiiim nefis, ekmegime bir kasik gül receli sürüyorum, harika blogunuz var selamlar....