21 Temmuz 2012 Cumartesi

Közlenmiş patlıcan salatası



Selam sayfamın değerli ziyaretçileri.öncelikle hepinizin Ramazan ayını kutluyorum.bu mübarek,bereketli,manevi lezzetine doyamadığımız Ramazan-ı şerifi Rabbim hakkıyla değerini bilenlerden eylesin.yine uzun ara verdiğimden bahsetmiyeceğim bu sefer J.malum düğün telaşı her tarafı sarmış durumda.Eylülde evlenecek bir kız olarak ; kafası,bedeni ,etrafı meşgul arkadaşınıza sitem etmezsiniz umarım.Hatay’ın mezeleri meşhurdur.biraz geç olsada yavaş yavaş yöresel mezelerdende paylaşmaya başlıyacağım inş.közlenmiş patlıcan salatasını ailecek çok severiz.helede babaannem yapmışsa;ağzımız yana yanada olsa yemeden duramayız.çünkü babaannem biberi bol ve acı kullanır,ve bu salata ağzımızı yakmazsa hakkını vermiş olmayız diye düşünürJ közde pişmişsede ,tadına doyum olmaz.ama közde pişirme imkanımız her zaman olamıyor malesef.o yüzden evdeki fırında da közlenmiş kadar güzel pişirip yapabilirsiniz.




5 adet orta boy  patlıcan
2 adet büyük boy domates
1 adet  yeşil acı biber
Bir tatlı kaşığı sumak
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytin yağı
1 diş sarımsak
Tuz

Yapılışı:
1.       Patlıcanları ,domatesleri, ve biberi güzelce yıkıyoruz.fırın tepsisine diziyoruz,200 derecede üzerleri iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
2.       Patlıcanların ,domateslerin ,biberin kabuğunu soyuyoruz.eğer evinizde hafan varsa önce patlıcanları daha sonra domatesleri ve biberi iyice hafanda dövün.döverken üzerine sumak ve tuzda  ilave edin.
3.       Eğer evinizde  havan yoksa,sarımsağı iyice ezin,hepsini elinizle doğrayıp, daha sonra cam bir kasede iyice kaşıkla karıştırarakta hazırlıyabilirsiniz.servis tabağına salatamızı açın,üzerine zeytinyağı,e nar ekşisinide ilave ederek servis edin.