Ispanak borani yemeği,Hatay yöresine ait diye biliyorum, ama her yörenin kendine ait bir tarifi var. benim en çok sevdiğim sebze yemeklerinden biridir.en güzel yanı piştikten sonra buzdolabında beklese bile lezzetinden hiçbir şey kaybetmiyor. Bu yemeğin farklı farklı versiyonları var. Antep usulü,içine süt katılan,salçalı olan vs. ben bu tarifi hep yaparım.son olarak içine bulyonda ekledim, gerçekten çok güzel oldu .ben etsiz yapıyorum ama siz isterseniz içine et ekleyebilirsiniz.benim et ile aram iyi olmadığı için bu şekilde yaptım. Bu arada tuzlu yoğurt bulamazsanız ,yoğurtsuz pişirin daha sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz. o şekilde de nefis oluyor.
1 kg ıspanak
5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tablet tavuk bulyon
2 adet kırmızı kurutulmuş biber
1 adet büyük boy soğan
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı su
2 su bardağı su
Yapılışı:
1 . Ispanakları büyük bir kaba doğrayın. Üzerine su ekleyerek 1 saat kadar suyun içinde bekletin.
2. 1 adet soğanı ince ince doğrayın ,tencereye aktarın.4 yemek kaşığı sıvıyağ ile soteleyin.
3.ıspanakları güzelce yıkayın,süzdürün. Soğanların üzerine ıspanakları ilave ederek 2 dk kadar soteleyin. Nohut larıda ilave edin karıştırın.daha sonra Üzerine 5 yemek kaşığı tuzlu yoğurt ilave edin ,2 su bardağı kadar su ekleyin.kaynamaya başladığında tavuk bulyon, ve kırmızı kurutulmuş biberleride ilave ederek pişirin.
14 yorum:
evet ya görmüştüm galiba bu yemeği değişik gelmişti , nohutla ıspanak böyle nefis bir görüntüden sonra kesin denemeliyim ellerine sağlık
banada değişik bir tarif gibi geldi arkadaşım.ellerine sağlık canım.öpüyorum.
Esracım güzel bir tesadüf bende yoğurtlu ıspanak yapıp yayınladım.Tabiki seninki benimkinden farklı olmuş,ellerine sağlık canım.Zaten seni çok başarılı buluyorum,yemeklerin hakkıknı veriyosun valla...
Esracığım ben nohut konduğunu bilmiyordum boraniye..
bunu da öğrendim bak:)
ellerine sağlık canımm..
mutlu hafta sonları dilerim..
sevgiler.
Duydum ama hiç yemedim. Merak ettim şimdi görüntüsü de güzel.
ESRACIM ELLERİNE SAĞLIK.
nohut ispanak ikisi ilginc bi ikili olur heralde..ama lezzetli gorunuyor..ellerine saglik
mmmm..elinize sağlık..bu arada benim kayınvalidem Hatay Dörtyol'lu...o yörenin kadınlarının elinin nasıl tatlı ve bereketli olduğunu çok iyi bilirim...
Sevgiler
borani her yörede ayrı yapılıyor ıspanaklı boraniyi ilk duydum hataylı olmama rağmen hatayda borani kış kabağında yapılır ben öyle biliyorum inş. en kısa zamanda yapıp yayınlıyacağım bu şeklide değişik denemeğe değer ellerine sağlık görüntü süper afiyetle sevgiler selamlar...
Nohutlu ıspanak güzel görünüyor..
Ellerine sağlık..
Ispanaga bu sekilde hiç pisirmedim. Cok lezzetli gorunuyor, ellerine saglik
Geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler Esracım.Ispanak ve nohut ikilisi güzel görünüyor,ayrıca künefe de iştah açan cinsten nefis, ellerine sağlık.Sevgilerimle...
ıspanağı börekte tek geçerim ama bu şeklide çok güzel oluyor.
ellerine sağlık canım.
sevgiler...
boran nohutlumu oluyordu düşündüm düşündüm çıkaramdım.küçükken annem hep yapardı .çoook uzunzaman oldu yemeyeli hatırlattığın için sağol.bir de böyle deneyeyim
ellerine sağlık
ıspanağı hiç sevmeme rahmen okadar lezzetli gözüküyo ki canım çekti
Yorum Gönder