Kete :hamur işleri içinde en sevdiklerimdendir. Çeşitli şekillerde, farklı yörelere göre kete tarifleri var.Erzincan,Kars, v.s .Buda Şefika teyze ketesi J.Ben çok beğendim .ellerine sağlık Şefika teyze.
Hamur için:
3 su bardağı su
1 paket margarin
1 paket maya
Şumra,az miktarda tuz,
İç harcı için:
1 su bardağı çekilmiş buğday
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Tarçın
Yarım su bardağı Ceviz içi
Üzeri için: çörekotu
Yapılışı:
1. 1 paket margarini oda sıcaklığına getiriyoruz,karıştırma kabına alıyoruz.Başka bir kabta 3 su bardağı ılık suya; 1 paket yaşmaya, ve bir çimdik tuz ilave ederek mayayı eritiyoruz.Mayalı karışımı margarinin üzerine ilave ederek karıştırıyoruz.Daha sonra üzerine azar azar un ekleyerek poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Hamuru ılık bir ortamda üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
2. Çekilmiş buğdayı ,3 su bardağı su ile açılana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra üzerine; tarçın,ceviz,şeker ilave ederek karıştırıyoruz.
3. Mayanlanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye diziyoruz.Daha sonra yuvarlak şekilde açıyoruz.İçine harcı koyuyoruz, katlayarak tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu serperek pişiriyoruz.
25 yorum:
Çok teşekkür ederim Esra hanım güzel yorumunuz beni çok mutlu etti. Sizde çok başarılısınız bende sizi takip edeceğim. Bu arada etkinliğe yolladığınız her iki tarifte şahane mutlaka deneyeceğim. Sevgiler..
şumra bizim yöreden başka yerlerde biliniyor mu? ben antakya çöreğinde çok severim. nefis tat verir ama yoğun olmayacak.
ayrıca ben bu keteleri hiç tatmadım tarifini de duymadım. baya ilginç görünüyor.
merhaba canım bende ERZURUM lu arkadaşımsan yedim nefis harika birşeydi
çok lezzetli görünüyor canım.ellerine sağlık.öpyorum.
Keteyi çok severim ellerine sağlık canım çok güzel görünüyorlar:)
Esracığım,
keteler çok gevrek görünüyor,Şefkat teyzenin eline sağlık,sevgiler...
Sefika teyzenin ellerine saglik canim.kete severim ama bugdaylisini yemedim,ceviz,tarcin kimbilir ne guzel olmustur.
Sevgilerimle...
Esracim senin de soyledigin gibi cok degisik sekilleri var ketenin. Bu seklini de cok begendim. Ellerinize saglik...
ellerine sağlık canım bizde yaparız ama her yörenin farklı bir yapış tarzı vardır.afiyet olsun
sevgiler
ne güzel görünüyor hiç yemedim ama duymuştum
Bende Kayserili patronlarım da görmüştüm ilk.Çok güzel görünüyor ellerine sağlık.
esracim bak simdi cok merak ettim ben bu lezzeti, gercekten cok lezziz görünüyor ama sumra nedir nereden bulacagim ben :( türkiyede heryerde varmi ?
sicacik sevgiler.. mutlu pazarlar...
Şefika Teyzemizin kıymetli ellerinden öpüyoruz, keteleri götürüyoruz:))
nefis görünüyorlar Esracım:)
mutlu pazarlar dilerim:)
off süper tariff, ellerine sağlık, nefis görünüyorlar
Birde bu blogumdan selam vereyim istedim :)keteler harika olmuş şefika teyzenin ellerine sağlık sanada afiyet olsun canım.
lezzetedair/yeşim
Keteler harika görünüyorlar.
Yanında sıcacık çayla doyum olmaz bu lezzete..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
Bir orrdulu arkadaşımda bu tatlı keteyi yemiştim. İçi tatlı dışı tuzlu. Kimse bilmiyordu. İnanın bu tarif beni çok mutlu etti. Teşekkürler:)
esracım ketenin tadını bilmiyorum hiç yemedim ama merak da ediyorum
inşallah ilk fırsatta deneyeceğim
ellerine sağlık
Çok severim keteyi. Bizimkilerin yaptığı daha farklı ama müthiş bir lezzettir. Ellerine sağlık, çok leziz görünüyor. Şifa olsun, sevgiler.
daha önce hiç yemedim eminim tadı çok güzeldir
Esra'cım ne kadar güzel ketelerin. Çok severim ben bu hamurişini.
Ellerine sağlık canım..
bende çok severim keteyi ellerine sağlık canım
ellerine sağlık sıcak sıcak bala batırıp nom nom:)
kayserili komsum sağolsun o da yapıp yapıp yediriyor.çok lezzetli göreünüyor sevgiler
Çok özledim çok severim ya ben neden yapmadım ki diye sordum kendime
Yorum Gönder