Kete :hamur işleri içinde en sevdiklerimdendir. Çeşitli şekillerde, farklı yörelere göre kete tarifleri var.Erzincan,Kars, v.s .Buda Şefika teyze ketesi J.Ben çok beğendim .ellerine sağlık Şefika teyze.
Hamur için:
3 su bardağı su
1 paket margarin
1 paket maya
Şumra,az miktarda tuz,
İç harcı için:
1 su bardağı çekilmiş buğday
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
Tarçın
Yarım su bardağı Ceviz içi
Üzeri için: çörekotu
Yapılışı:
1. 1 paket margarini oda sıcaklığına getiriyoruz,karıştırma kabına alıyoruz.Başka bir kabta 3 su bardağı ılık suya; 1 paket yaşmaya, ve bir çimdik tuz ilave ederek mayayı eritiyoruz.Mayalı karışımı margarinin üzerine ilave ederek karıştırıyoruz.Daha sonra üzerine azar azar un ekleyerek poğaça hamuru kıvamında bir hamur elde ediyoruz.Hamuru ılık bir ortamda üzerini örterek mayalanmaya bırakıyoruz.
2. Çekilmiş buğdayı ,3 su bardağı su ile açılana kadar pişiriyoruz.Piştikten sonra üzerine; tarçın,ceviz,şeker ilave ederek karıştırıyoruz.
3. Mayanlanmış hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak tepsiye diziyoruz.Daha sonra yuvarlak şekilde açıyoruz.İçine harcı koyuyoruz, katlayarak tepsiye diziyoruz.Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu serperek pişiriyoruz.